Минтай, тушкований у сметані на сковороді
Минтай, тушкований у сметані на сковороді, буде у вас швидким і смачною стравою для обіду або вечері, адже сметана робить рибу дуже соковитою і ніжною. Аромат соусу в цьому рецепті доповнимо часником і сумішшю перців. Минтай перед смаженням ненадовго замаринуем з приправами і потім обсмажимо в борошняній паніровці. Обробляти рибу на філе не обов’язково.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Минтай – 1 шт.
- Масло рослинне – 80 мл
- Сметана – 100 гр.
- Борошно – 80 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Зелена цибуля – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Якщо у вас минтай заморожений – заздалегідь розморозити на нижній полиці холодильника.
Крок 2. Тушку минтая очистити від залишків луски і нутрощів. Плавники і хвіст видалити. Потім тушку добре промити під проточною водою, обсушити серветкою і нарізати шматочками товщиною не більше 2 див.
Крок 3. Шматочки риби перекласти в окремий посуд, посипати сіллю з сумішшю перців, добре перемішати і на 10 хвилин залишити для маринування.
Крок 4. За цей час приготувати сметанний соус для риби. Промиті пір’я зеленої цибулі дрібно нашаткувати. Часник подрібнити через часникодавку. В піалу покласти сметану, додати зелений лук з часником і трохи суміші перців, а потім ложкою соус добре перемішати.
Крок 5. Якщо соус вийшов дуже густим, можна до нього долити трохи води.
Крок 6. Замариновані шматочки минтая добре обваляти в борошні і перекласти в сковороду з розігрітим рослинним маслом.
Крок 7. Обсмажити рибу на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Крок 8. Потім обсмажені шматочки минтая залити сметанним соусом, трохи перемішати і тушкувати на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом чверті години.
Крок 9. За час гасіння соус стане більш густим, а минтай дуже м’яким і ніжним.
Крок 10. Приготований на сковорідці минтай в сметані розкласти по порційних тарілках.
Крок 11. Доповнити блюдо будь-яким гарніром або овочами і сервірувати до столу. Приємного апетиту!