Страви з минтая – 10 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Минтай, тушкований у сметані на сковороді

Минтай, тушкований у сметані на сковороді, буде у вас швидким і смачною стравою для обіду або вечері, адже сметана робить рибу дуже соковитою і ніжною. Аромат соусу в цьому рецепті доповнимо часником і сумішшю перців. Минтай перед смаженням ненадовго замаринуем з приправами і потім обсмажимо в борошняній паніровці. Обробляти рибу на філе не обов’язково.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Минтай – 1 шт.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Сметана – 100 гр.
  • Борошно – 80 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви. Якщо у вас минтай заморожений – заздалегідь розморозити на нижній полиці холодильника.

Крок 2. Тушку минтая очистити від залишків луски і нутрощів. Плавники і хвіст видалити. Потім тушку добре промити під проточною водою, обсушити серветкою і нарізати шматочками товщиною не більше 2 див.

Крок 3. Шматочки риби перекласти в окремий посуд, посипати сіллю з сумішшю перців, добре перемішати і на 10 хвилин залишити для маринування.

Крок 4. За цей час приготувати сметанний соус для риби. Промиті пір’я зеленої цибулі дрібно нашаткувати. Часник подрібнити через часникодавку. В піалу покласти сметану, додати зелений лук з часником і трохи суміші перців, а потім ложкою соус добре перемішати.

Крок 5. Якщо соус вийшов дуже густим, можна до нього долити трохи води.

Крок 6. Замариновані шматочки минтая добре обваляти в борошні і перекласти в сковороду з розігрітим рослинним маслом.

Крок 7. Обсмажити рибу на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.

Крок 8. Потім обсмажені шматочки минтая залити сметанним соусом, трохи перемішати і тушкувати на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом чверті години.

Крок 9. За час гасіння соус стане більш густим, а минтай дуже м’яким і ніжним.

Крок 10. Приготований на сковорідці минтай в сметані розкласти по порційних тарілках.

Крок 11. Доповнити блюдо будь-яким гарніром або овочами і сервірувати до столу. Приємного апетиту!