Страви з путасу – дуже смачне і нескладний у виконанні кулінарне рішення для домашнього або святкового столу. Щоб смачно приготувати рибу, беріть на замітку нашу перевірену добірку з восьми простих рецептів з покроковими фотографіями. Урізноманітніть ваше меню смачними і поживними стравами з риби.
Путасу, смажена в клярі на сковороді
Путасу, смажена в клярі на сковороді виходить рум’яної, хрусткою і яскравою за смаком. Можна подавати з хлібом або вашими улюбленими гарнірами. Підходить для сімейних обідів і вечерь. Обов’язково спробуйте приготувати рибу на нашу перевіреного покрокового рецептом з фотографіями.
Інгредієнти на
4 порц.
- Путасу ⅘ кг
- Яйце куряче 2 шт.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Борошно 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Заздалегідь розморожуємо і промиваємо путасу.
- За необхідності, очищаємо рибу, а після нарізаємо її порційними шматками.
- Посипаємо рибні шматочки сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Даємо настоятися протягом 15 хвилин.
- Курячі яйця розбиваємо в глибоку миску і збиваємо виделкою.
- Всипаємо сюди вказану кількість борошна. Перемішуємо до зникнення грудочок.
- Викладаємо в суміш майонез.
- Вимішуємо масу до однорідності.
- Рибу гарненько обвалюємо в клярі.
- Перекладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду.
- Обсмажуємо до м’якого рум’янцю з усіх боків.
- Путасу в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу з хлібом або вашими улюбленими гарнірами.
Тушкована путасу з цибулею та морквою на сковороді
Тушкована путасу з цибулею та морквою на сковороді – ситне, смачне і універсальне блюдо для вашого столу. Подавайте його до обіду, вечері або в якості яскравого перекусу. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Путасу – 0,3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 200 мл
- Сметана – 1 ст. л.
- Борошно – 2-3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розморожуємо путасу, промиваємо її і нарізаємо порційними шматочками.
Крок 2. Солимо рибні шматочки і обвалюємо їх у борошні.
Крок 3. Обсмажуємо рибу на рослинному маслі до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 4. Доповнюємо путасу подрібненою цибулею і тертою морквою.
Крок 5. Солимо частування, доповнюємо водою і сметаною. Акуратно перемішуємо вміст.
Крок 6. Готуємо страву 10 хвилин під кришкою, після тушкуємо ще 15 хвилин без кришки до повної готовності.
Крок 7. Апетитна путасу з цибулею та морквою на сковороді готова. Діліть на порції, подавайте до столу і пригощайтеся!
Путасу в духовці з картоплею
Путасу в духовці з картоплею – неймовірно ситне і смачне блюдо для вашого домашнього столу. Якщо хочете порадувати себе і близьких апетитним частуванням, то обов’язково беріть на замітку нашу кулінарну ідею. З покроковим рецептом справляться навіть новачки!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Путасу очищена – 400 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для риби – на смак.
- Майонез – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і промиваємо рибу. Після солимо її і посипаємо спеціями для риби. Кладемо в пакет, ретельно трясемо його і маринуємо 10-15 хвилин.
Крок 2. Чистимо і промиваємо картоплю. Нарізаємо її гуртками і викладаємо на деко з фольгою, попередньо змазаній рослинною олією.
Крок 3. Солимо овоч і посипаємо чорним меленим перцем.
Крок 4. На картопляний шар викладаємо підготовлену рибу.
Крок 5. Зверху кладемо півкільця цибулі.
Крок 6. Поливаємо все це майонезом.
Крок 7. Акуратно розмазуємо майонез із заготівлі.
Крок 8. Готуємо частування 1 годину хвилин при температурі 200-220 градусів.
Крок 9. Путасу в духовці з картоплею готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Путасу, запечена з цибулею і морквою в духовці
Путасу, запечена з цибулею і морквою в духовці – яскраве блюдо для вашого сімейного обіду, вечері або святкового столу. Готову рибу можна подавати з будь-якими гарнірами за смаком. Вона вийде ніжною, соковитою і ароматною. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом!
Час готування – 1 годину
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Склад:
- Путасу – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Томат – 0,5 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Путасу заздалегідь розморожуємо і промиваємо під водою. Після натираємо сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 2. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.
Крок 3. Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
Крок 4. Тушкуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.
Крок 5. Викладаємо цибулю з морквою в форму для запікання рівним шаром.
Крок 6. На овочеву подушку викладаємо путасу.
Крок 7. Накриваємо рибу часточками томати.
Крок 8. Поливаємо заготівлю майонезом. Акуратно розмазуємо його. Зверху, всю поверхню посипаємо подрібненою на крупній тертці сиром.
Крок 9. Готуємо страву 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 10. Соковита путасу, запечена з цибулею і морквою в духовці, готова. Діліть на порції і пригощайтеся!
Путасу з майонезом на сковороді
Путасу з майонезом на сковороді виходить дуже соковитою, яскравою за смаком і апетитною. Можна подавати з хлібом або вашими улюбленими гарнірами. Підходить для сімейних обідів і вечерь. Обов’язково спробуйте приготувати рибу на нашу перевіреного покрокового рецептом.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Путасу – 400 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Путасу заздалегідь розморожуємо і промиваємо під водою.
Крок 2. Очищаємо рибу при необхідності і викладаємо в глибоку миску. Доповнюємо сіллю.
Крок 3. До риби відправляємо вказану кількість майонезу.
Крок 4. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин мінімум. Можна потримати до однієї години.
Крок 5. Далі підготовлену рибу обвалюють у панірувальних сухарях.
Крок 6. Перекладаємо на сковороду, розігріту з олією і обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 7. Апетитна путасу з майонезом на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Путасу, тушкована в сметані
Путасу, тушкована в сметані – ніжне, смачне і універсальне блюдо для вашого столу. Подавайте його до обіду, вечері або в рамках святкового меню. Для приготування скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Путасу – 1 кг
- Сметана – 180 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошок – за смаком.
- сушена Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Рибу заздалегідь розморожуємо, очищаємо і промиваємо. Очищаємо цибулю.
Крок 2. Кожну рибку добре обвалюємо в борошні.
Крок 3. Перекладаємо її в сковороду, розігріту з рослинною олією.
Крок 4. Обсмажуємо до легкого рум’янцю з усіх боків.
Крок 5. Доповнюємо її сіллю, чорним перцем і кільцями ріпчастої цибулі.
Крок 6. Вливаємо в заготовку сметану, додаємо ароматну сушену зелень. Тушкуємо під кришкою близько 15-20 хвилин.
Крок 7. Ніжна і соковита путасу в сметані готова. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!
Путасу, запечена у фользі
Путасу, запечена у фользі – апетитне і неймовірно смачне блюдо для вашого столу. Можна подавати як до сімейних обідів, так і в рамках святкового меню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Путасу – 4 шт.
- Спеції для риби – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо рибу і промиваємо її під водою.
Крок 2. Зрізаємо хвостики і голови. Чистимо тушки і знову промиваємо.
Крок 3. Далі рибку добре натираємо відповідними спеціями. Якщо в спеціях немає солі, то обов’язково її додаємо.
Крок 4. Викладаємо підготовлену путасу на деко з фольгою.
Крок 5. Щільно загортаємо рибу у фольгу.
Крок 6. Відправляємо рибне частування в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Крок 7. Соковита путасу, запечена у фользі в духовці готова. Розкладайте по тарілках і пробуйте!
Путасу з овочами в духовці
Путасу з овочами в духовці – апетитне, соковите і поживне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати рибу смачно зможуть навіть новачки в кулінарній справі. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Путасу – 1 кг
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Вода – 1 склянка
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу заздалегідь розморожуємо, очищаємо і промиваємо під водою.
Крок 2. Викладаємо путасу у форму для запікання, змащену олією. Зверху розкладаємо кільця ріпчастої цибулі.
Крок 3. На цибульний шар викладаємо кружечки баклажанів. Якщо хочете прибрати гіркоту овоча, то попередньо потримайте його з сіллю 15 хвилин і промийте.
Крок 4. Викладаємо кружечки промитих помідорів.
Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, подрібнений часник, сіль і чорний мелений перець.
Крок 6. Вливаємо сюди воду і ретельно все перемішуємо.
Крок 7. Заливаємо заготівлю приготованим соусом.
Крок 8. Відправляємо страву в розігріту до 220 градусів духовку. Готуємо від 35 до 45 хвилин.
Крок 9. Путасу з овочами в духовці готова. Подавайте соковите і ароматне блюдо до столу!