Суп без картоплі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з квасолею без картоплі

Суп з квасолею без картоплі можна готувати на основі м’ясного бульйону або зробити його пісним. Блюдо завжди виходить ситним та смачним. Квасоля по наявності білка може позмагатися навіть з яловичиною. Однак щоб вона була м’якою, потрібно витратити трохи часу на приготування.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона сушена – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 120 гр.
  • Помідори – 0,5 кг
  • Цукіні – 350 гр.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Стебло селери – 150 гр.
  • Морква – 160 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова без запаху – 30 мл
  • Базилік – 10 гр.
  • Вода фільтрована – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Цукіні, помідори, базилік помийте. Цибулю, часник і моркву очистіть.

Крок 2. Сушену квасолю переберіть, помийте і залийте холодною водою на 6-8 годин. Кожні 2-3 години міняйте воду.

Крок 3. Після замочування промийте квасолю і перекладіть її в каструлю. Влийте воду і доведіть її до кипіння, варіть 4-5 хвилин. Потім поміняйте її, свіжу, і варіть квасолю до готовності від 30 до 90 хвилин, час залежить від стану квасолі.

Крок 4. Цибулю і моркву наріжте дрібними кубиками. Влийте рослинне масло і перекладіть овочі в каструлю, де буде варитися суп. Обсмажте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.

Крок 5. Стебло селери також наріжте кубиками і додати до овочевої засмажки, продовжуйте смажити 2-3 хвилини.

Крок 6. Якщо цукіні дуже великий і міцний, його необхідно очистити від шкірки і видалити з нього насіння. М’якоть наріжте кубиками. Викладіть нарізку в каструлю і готуйте ще 3-4 хвилини.

Крок 7. На помідорах зробіть хрестової надріз і опустіть їх в окріп. Через 40-50 секунд поміняйте воду на крижану. Після цієї маніпуляції шкірку можна буде дуже легко зняти. Очищені помідори наріжте кубиками.

Крок 8. Зубчики часнику пропустити через прес або дуже дрібно наріжте ножем. Викладіть В каструлю помідори і часник, перемішайте масу і варіть 3-5 хвилин.

Крок 9. Далі влийте воду або курячий бульйон. Доведіть суп до кипіння і продовжуйте варити на помірному вогні 10-15 хвилин.

Крок 10. Готову квасолю відкиньте на друшляк, потім перекладіть її в каструлю з супом. Блюдо посоліть, додайте трохи цукру і приправте за смаком. Коли квасолевий суп закипить, продовжуйте варити його ще 8-10 хвилин.

Крок 11. Наприкінці варіння додайте базилік, перемішайте і можна знімати квасолевий суп з вогню.

Крок 12. Квасолевий суп при бажанні можна заправити сметаною. Приємного апетиту!