Суп-локшина без картоплі
Суп-локшина без картоплі – просте блюдо для щоденного раціону харчування. Це блюдо можна віднести до базових страв і, напевно, подібне блюдо знайдеться в скарбничці кожного кулінара. Локшину можна також приготувати самостійно, вона, безсумнівно, буде набагато смачніше купівельної.
Час готування – 10-12 год.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Тушка куряча – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Локшина яєчна – 85 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Вода фільтрована – 3 л
- Перець запашний горошком – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Склад інгредієнтів досить простий і доступний. Підготуйте всі необхідні продукти для супу.
Крок 2. Дві невеликі морквини очистіть і наріжте брусками.
Крок 3. Цибульні головки очистіть від лушпиння і розріжте кожну на 4 частини.
Крок 4. Візьміть об’ємну каструлю, викладіть в неї частини курячої тушки, моркву, цибулю, лавровий лист і горошини запашного перцю.
Крок 5. Далі влийте воду, щоб вона покрила всі продукти. Каструлю поставте на вогонь і варіть бульйон протягом півтора годин. Періодично знімайте піну з поверхні.
Крок 6. Коли бульйон буде готовий, процідити його через сито. Остиглий бульйон надішліть на ніч у холодильник. Остигле куряче м’ясо розберіть на волокна.
Крок 7. На наступний день візьміть каструлю з холодильника. Акуратно перелийте бульйон в іншу каструлю, щоб не піднявся осад. Тоді ваш супчик буде прозорим і світлим. Доведіть бульйон до кипіння, покладіть в нього куряче м’ясо.
Крок 8. Далі всипте яєчну локшину, продовжуйте варити, поки вона не стане м’якою. Посоліть суп до смаку і додайте рубаний кріп.
Крок 9. Подавайте суп-локшину в глибоких мисочках зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!