Суп з сочевицею без картоплі
Суп з сочевицею без картоплі – відмінна ідея для вегетаріанського меню. Смак у нього дуже ніжний, з легкими горіховими нотками, до того ж суп відмінно втамовує голод. Готувати його нескладно, а подати можна з хрусткими сухариками або тостами.
Час готування – 0,5 ч.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 2-4.
Склад:
- Сочевиця червона – 200 гр.
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне без запаху – 80 мл
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпка.
- Вода – 0,7 л.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Кріп – 0,25 пучка.
- Хліб білий – 2 шматка.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряйте всі необхідні продукти для супу, щоб вони були під руками. Цибулю, моркву і часник очистіть.
Крок 2. Наріжте цибулю і моркву невеликими кубиками. У каструлю з товстим дном влити приблизно півтори столові ложки рослинної олії, прогрійте його і обсмажте на ньому овочі до м’якості протягом 4-5 хвилин.
Крок 3. Сочевицю кілька разів промийте водою.
Крок 4. У каструлю з овочевою засмажкою викладіть сочевицю, смажте всі разом приблизно 1-2 хвилини.
Крок 5. Потім влийте приблизно 700 мл гарячої води, додайте сіль і мелений перець. Варіть суп 20-25 хвилин, поки сочевиця не стане м’якою.
Крок 6. За цей час підготуйте сухарики для подачі. Пару скибочок білого хліба наріжте кубиками. Обсмажте хліб на рослинному маслі до хрускоту і золотистої скоринки.
Крок 7. Кріп помийте і дрібно порубаєте ножем. Зубчик часнику пропустіть через прес. Додайте ці інгредієнти в суп.
Крок 8. Суп з сочевицею розлийте по тарілках, перед самою подачею додайте сухарі. Приємного апетиту!