Грибний суп без картоплі
Грибний суп без картоплі – ароматна і ситна юшка, яку досить просто готувати. Саме гриби надають неповторний аромат і смак супу. Його навіть можна готувати без м’яса, бульйон і без цього виходить наваристим і насиченим.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Вода фільтрована – 1,5 л.
- Пшоно – 70 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Печериці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть невелику морквину та цибулину, очистіть їх. Печериці промийте. Відміряйте пшоняну крупу.
Крок 2. Пшоно кілька разів промийте проточною водою. Потім перекладіть крупу в каструлю, варити протягом 25 хвилин.
Крок 3. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте півкільцями.
Крок 4. Печериці наріжте скибочками. Дуже маленькі гриби можна залишити цілими, вони досить оригінально виглядатимуть в супі.
Крок 5. Обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії. Через пару хвилин додати шампіньйони і продовжуйте готувати ще 4-5 хвилин.
Крок 6. Засмажку викладіть в каструлю до готової пшоняної каші. Також додайте сіль, мелений перець і лавровий лист. Варіть супчик протягом 15 хвилин.
Крок 7. Ось такий чудовий грибний суп без картоплі у нас вийшов. При подачі посипте його рубаною зеленню. Також можна додати сметану. Приємного апетиту!