Суп без картоплі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Грибний суп без картоплі

Грибний суп без картоплі – ароматна і ситна юшка, яку досить просто готувати. Саме гриби надають неповторний аромат і смак супу. Його навіть можна готувати без м’яса, бульйон і без цього виходить наваристим і насиченим.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Вода фільтрована – 1,5 л.
  • Пшоно – 70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть невелику морквину та цибулину, очистіть їх. Печериці промийте. Відміряйте пшоняну крупу.

Крок 2. Пшоно кілька разів промийте проточною водою. Потім перекладіть крупу в каструлю, варити протягом 25 хвилин.

Крок 3. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте півкільцями.

Крок 4. Печериці наріжте скибочками. Дуже маленькі гриби можна залишити цілими, вони досить оригінально виглядатимуть в супі.

Крок 5. Обсмажте цибулю і моркву на рослинній олії. Через пару хвилин додати шампіньйони і продовжуйте готувати ще 4-5 хвилин.

Крок 6. Засмажку викладіть в каструлю до готової пшоняної каші. Також додайте сіль, мелений перець і лавровий лист. Варіть супчик протягом 15 хвилин.

Крок 7. Ось такий чудовий грибний суп без картоплі у нас вийшов. При подачі посипте його рубаною зеленню. Також можна додати сметану. Приємного апетиту!