Суп без картоплі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Суп харчо без картоплі

Суп харчо без картоплі – густий, ароматний і пікантний, в кращих грузинських традиціях. Обов’язковими продуктами для нього є рисова крупа, томати і особлива пряна заправка, яка робить суп неповторним і ні на що не схожим.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 40-50 хв.

Порції – 9.

Склад:

  • Яловичина – 0,5 кг
  • Крупа рисова – 120 гр.
  • Перець чорний горошком – 6-7 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Перець червоний гострий – 3-4 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне без запаху – 45 мл
  • Цибуля зелена – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Петрушка – 40 гр.
  • Кінза – 10 гр.
  • Аджика – 1-2 ст. л
  • Приправа хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода фільтрована – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Свіжу зелень, помийте цибулю, і часник очистіть, рисову крупу перекладіть в сито і добре промийте під краном.

Крок 2. Яловичу м’якоть обмийте і наріжте невеликими частинами. Викладіть м’ясо в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну і продовжуйте варити на помірному вогні протягом півтора годин.

Крок 3. Коли яловичина буде готова, додайте в каструлю рисову крупу, перемішайте і варіть хвилин 10.

Крок 4. Очищену цибулину наріжте дрібними кубиками.

Крок 5. Обсмажте цибульку на олії до м’якості та легкого золотистого відтінку.

Крок 6. Пекучий перець використовуйте за бажанням. Стручок наріжте кільцями.

Крок 7. До смаженого цибулі додайте перець і томатну пасту, перемішайте і тушкуйте на вогні пару хвилин.

Крок 8. Тепер перекладіть зажарку в бульйон. Також додайте лавровий лист, горошини перцю і проваріть ще 5 хвилин.

Крок 9. Після цього додайте в харчо аджику, приправу хмелі-сунелі, сіль. Варіть суп 3-5 хвилин.

Крок 10. Всю свіжу зелень, порубаєте ножем дуже дрібно. Часник пропустіть через прес.

Крок 11. Додайте в харчо зелень і подрібнений часник, перемішайте і знімайте каструлю з вогню.

Крок 12. Суп харчо без картоплі готовий. Подавайте його гарячий, з тонким лавашем або тандирної коржем. Приємного апетиту!