Суп з баранини з томатною пастою
Багато хто не люблять баранину з-за її специфічного смаку, однак, тут проблема в нестачі знань. Вся справа в тому, що при правильній і довгої готуванні цього м’яса, можна приготувати неймовірно ароматний і наваристий суп, який буде пахнути набагато приємніше, ніж всі традиційні супи.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Баранина на кісточці – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Жир курдючний – 50 гр.
- Лист лавра – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 1 ч. л.
- Спеції «хмелі-сунелі» — за смаком.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Зелень (будь-яка) – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Зіра – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо. Від баранячої ноги відрубуємо велику кістку з м’ясом (ця частина піде на супи), а м’якоть залишаємо для приготування шашлику, наприклад.
2. Баранину ретельно промиваємо під струменем води, зачищаємо від вкраплень жиру (залишаємо, він нам знадобиться трохи пізніше), жил і плівок. Розрізаємо на шматки подрібніше, заливаємо водою і ставимо на плиту.
3. Доводимо до кипіння і за допомогою шумівки знімаємо утворюється пінку (це дуже важливий момент, так як разом з піною, з м’яса виходить і бруд).
4. В цей же час очищаємо одну морквину та цибулину.
5. Цілісні овочі кладемо в каструлю з м’ясом, разом з лаврушкой.
6. Вдруге даємо закипіти, засипаємо перець горошком і залишаємо нудитися на повільному вогні на годину-півтора, періодично знімаючи піну.
7. Коли м’ясо готове – виловлюємо овочі і лавр. Цибулю і листя викидаємо, а морква нам знадобиться.
8. Картоплю ріжемо невеликими кубиками і засипаємо в бульйон.
9. Додаємо в каструлю спеції і сіль, перемішуємо.
1
0. У сковороді розтоплюємо курдючний жир, який ми попередньо зрізали з м’яса.
11. На растаявшем салі обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до легкого золотавості.
12. Відварну моркву натираємо на дрібній тертці.
13. За кілька хвилин до готовності цибулі, додаємо до нього моркву, перемішуємо і смажимо ще 3-4 хвилини.
14. У ароматні пасеровані овочі кладемо томатну пасту і стільки ж бульйону – тримаємо ще 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
15. Акуратно перекладаємо зажарку в бульйон, розмішуємо і доводимо до кипіння.
16. Обрану вами зелень гарненько обполіскуємо і дрібно шаткуємо.
17. Густий суп щедро посипаємо подрібненою зеленню і знімаємо з плити.
18. Розливаємо по тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!












