Суп з баранини – 10 найбільш смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп «шурпа з баранини

Шурпа – це традиційне блюдо Сходу, без якого не обходиться жоден святковий стіл. А з себе це страва являє наваристий бульйон з овочами, шматками відварної баранини і насиченими спеціями, до столу подається, як перше блюдо.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Баранина на кістки – 800 гр.
  • Вода – 5 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста (великий) – 1 шт.
  • Морква (велика) – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Крупа пшоняна – ½ склянки
  • пряна Суміш для перших страв – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Лист лавра – 1-2 шт.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Перець гіркий мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Готування починаємо з бульйону. Промите м’ясо викладаємо у велику каструлю, заливаємо водою, накриваємо кришкою і ставимо на плиту.

2. Для того щоб готовий бульйон залишався прозорим – постійно знімаємо пінку за допомогою шумівки, час варіння бульйону приблизно 60-90 хвилин.

3. В цей час готуємо овочі. Картопля очищаємо від шкірки, обполіскуємо водою і нарізаємо невеликими шматочками.

4. Моркву і часник ріжемо тонкою соломкою, цибулю – кубиками.

5. Через годину-півтора від початку варіння бульйону, засипаємо цибулю, часник і картоплю, приправляємо суп спеціями, лавровим листом.

6. Після овочів засипаємо пшоно і солимо. Пінка знову буде утворюватися, але тепер знімати її не обов’язково.

7. В останню чергу додаємо в шурпу морквину, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім перевіряємо, чи готові всі компоненти і якщо все сварилася – засипаємо дрібно нашатковану зелень, чекаємо 2-3 хвилини і знімаємо суп з плити.

8. Наполягаємо під закритою кришкою ще 15 хвилин, і подаємо до столу. Приємного апетиту!