Суп з кукурудзою — це апетитне частування, яке має різні інтерпретації. Якщо вам приїлися звичні страви, дана добірка урізноманітнює раціон і порадує своєю яскравістю. З рецептами без праці впораються абсолютно все. Солодка кукурудза надає першою стравою незвичайну родзинку і чудово гармонує з бюджетними інгредієнтами, які знайдуться у будь-якої господині.
Суп з консервованою кукурудзою і куркою
Суп з консервованою кукурудзою і куркою – яскраве перше блюдо, яке з легкістю наситить і зігріє холодними вечорами. Оригінальне частування готується без складнощів. Ароматний суп приваблює своїм зовнішнім виглядом і піднімає не лише апетит, а й настрій.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряча ніжка 400 гр.
- Консервована кукурудза 300 гр.
- Картопля 700 гр.
- Морква 120 гр.
- Вершки 250 мл (10% жирності)
- Часник 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста 80 гр.
- Томатна паста 1 ч. л.
- Лавровий лист 1 шт.
- Часник сушений ½ ч. л.
- Куркума ½ ч. л.
- Коріандр мелений ½ ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ⅓ ч. л.
- Петрушка 3 гілки
- Кріп 3 гілки
- Цибуля зелена 3 пера
- Вода 1.5 л
Процес приготування:
- Складаємо продукти. Для супу беремо будь-яку курячу частина. В даному випадку – гомілки. Відкриваємо банку кукурудзи і проціджуємо.
- У каструлю наливаємо воду і поміщаємо промиту курку. Розміщуємо на конфорці. Чекаємо закипання, знімаємо піну шумівкою. Зменшуємо нагрівання і продовжуємо варити, поки не приготується м’ясо.
- Очищаємо цибулю, часник і моркву. Моркву з цибулею ріжемо кубиком. Часник подрібнюємо зручним способом.
- Ставимо сковороду на плиту і прогріваємо, попередньо наливаємо олію. Перекладаємо моркву і цибулю. Пасеруємо, періодично перевертаючи нарізку, поки морква не розм’якшиться.
- обсмаження викладаємо кукурудзу. Розмішуємо і продовжуємо пасерувати.
- Далі відправляємо часник. Тушкуємо ще хвилину.
- В невелику миску наливаємо 50 мілілітрів води, викладаємо томатну пасту з чистим складом. Разбалтываем до однорідності і виливаємо до вмісту. Прогріваємо масу.
- З готового бульйону витягаємо зварену курку. Чекаємо остигання.
- З картоплі видаляємо шкірку. Для зручності використовуємо овощечистку. Ріжемо соломкою.
- За бажанням проціджуємо бульйон і повертаємо на плиту. Вивантажуємо картоплю, готуємо при температурі нижче середнього.
- Відокремлюємо м’ясо від кісток. Зелень промиваємо і дрібно рубаємо.
- У бульйон перекладаємо курку. Приправляємо сухим часником, паприкою, куркумою і коріандром. Додаємо лаврушку.
- Викладаємо яскраву обжарку. Чекаємо закипання і готуємо 5-7 хвилин.
- Солимо і перчимо.
- Потім додаємо вершки і кип’ятимо.
- Частина рубаної зелені залишаємо для декору. Частина відправляємо в суп і відключаємо нагрів.
- Закриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб суп придбав насичений смак.
- Запашною юшкою наповнюємо тарілки, посипаємо рубаною зеленню. Пригощаємо рідних і близьких.
- Смачного!
Мексиканський суп з квасолею і кукурудзою
Мексиканський суп з квасолею і кукурудзою сподобається любителям оригінальних і простих у виконанні страв. Яскраве частування урізноманітнює звичне меню. Суп володіє насиченим смаком з пікантними гострими нотками. Нескладне перше блюдо виконає швидко і без перешкод кожен, хто не проти поекспериментувати з новими смаками.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Склад:
- Фарш яловичий – 300 гр.
- Кукурудза консервована – 400 гр.
- Квасоля консервована – 400 гр.
- Помідори консервовані – 800 гр.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
- Перець чилі – 1/3 шт.
- Насіння зіри – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Петрушка – для прикраси.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Відкорковуємо кукурудзу і квасолю. Проціджуємо від рідини. Квасоля викладаємо в сито і обполіскуємо під краном. Для контрасту беремо червону квасолю. При бажанні використовуємо суху квасолю і заздалегідь відварюємо. Замороженого фаршу даємо відтанути.
Крок 2. На плиті встановлюємо сковорідку, включаємо середній нагрів, трохи підігріваємо олію і викладаємо оттаявший фарш.
Крок 3. Тушкуємо фарш на середньому вогні, поки не випарується волога, орудуючи лопаткою і розбиваючи грудочки.
Крок 4. Коли м’ясна маса змінить колір, перекладаємо консервовані томати. При необхідності знімаємо шкірку і подрібнюємо плоди. Готуємо разом, час від часу розмішуємо.
Крок 5. В товстостінну каструлю викладаємо вміст сковороди і встановлюємо на плиті.
Крок 6. Кукурудзу і квасолю відправляємо до томатної основі. Розмішуємо.
Крок 7. Наливаємо воду. Солимо і перчимо. Приправляємо розтертими насінням зіри і сухим часником. За бажанням суху спецію замінюємо свіжим часником. При бажанні додаємо інші прянощі. Чекаємо, поки закипить. Щоб заощадити час, використовуємо окріп.
Крок 8. Встановлюємо нагрівання нижче середнього і прогріваємо масу 10 хвилин, зрідка помішуючи. Пробуємо і при необхідності регулюємо за смаком. Після чого відключаємо конфорку і наполягаємо під кришкою.
Крок 9. Тим часом промиваємо гострий перець і петрушку. Зелень подрібнюємо, гострий перець ріжемо кільцями.
Крок 10. Займемося сервірування страви. Заповнюємо тарілки ошатним супом. Посипаємо зеленню і прикрашаємо гострим перцем. Петрушка надає свіжість, а перець відтіняє солодкість кукурудзи легкої остринкой.
Крок 11. Приступаємо до прийому їжі, насолоджуємося насиченим стравою і ділимося враженнями. Приємного апетиту!
Суп з кукурудзою та горошком
Суп з кукурудзою та горошком являє собою легке у виконанні блюдо. Різноманітність овочів перетворює суп в гарне і ситне частування. В даному випадку для приготування використовується вода. Однак при бажанні допускається використовувати овочевий або курячий бульйон. Кожен приймає рішення самостійно.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Горошок заморожений – 1/3 склянки
- Кукурудза заморожена – 1/3 склянки
- Корінь селери – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Вершки густі – 1 ст. л.
- Розмарин – 1 гілочка.
- Чебрець – 1 гілочка.
- Куркума мелена – 1 / 3 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Зчищаємо шкіру з кореня селери і моркви, з цибулі та часнику – лушпиння. Овочі довільно ріжемо і відправляємо в каструлю. Закладаємо гілочки розмарину і чебрецю.
Крок 2. Почищену картоплю ріжемо крупно, і викладаємо в каструлю. Присмачую вершковим маслом. Ставимо на плиту, встановлюємо невеликий вогонь. Тушкуємо під кришкою, не забуваючи помішувати.
Крок 3. Наливаємо рідина, залишаємо склянку від загальної кількості, і чекаємо, коли закипить. Після закипання продовжуємо варити 15 хвилин.
Крок 4. Склянку води виливаємо в миску і всипаємо борошно. Гарненько розмішуємо, розбиваючи грудочки. Для зручності використовуємо віночок.
Крок 5. Присмачую вершками і насипаємо куркуму. Розмішуємо до однорідності.
Крок 6. Вершкову заливку вводимо в суп і паралельно розмішуємо, щоб маса рівномірно розподілилася.
Крок 7. Викладаємо кукурудзу та горошок.
Крок 8. Приправляємо суп сіллю, перцем. Додаємо спеції за смаком. Чекаємо закипання. Варимо кілька хвилин. Вимикаємо плиту.
Крок 9. Настоявшийся суп розливаємо по порціях і пригощаємо рідних і близьких. Приємного апетиту!
Суп з плавленим сиром і кукурудзою
Суп з плавленим сиром і кукурудзою – простий і яскравий суп, який підніме настрій і принесе задоволення не тільки від води, але і від самого процесу. Ніжне частування з вершковим присмаком подобається всім без винятку. Доступні інгредієнти ідеально поєднуються між собою. Спробуйте – це дуже смачно!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 гр.
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 200 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Сіль – за смаком.
- Кріп – 4 гілочки.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Перевіримо інгредієнти за списком і приступимо до реалізації цікавого рецепта.
Крок 2. Насамперед, обполіскуємо курку або будь-яку її частину. Складаємо в каструлю і наливаємо води. Розміщуємо на плиті. Після закипання знімаємо піну шумівкою. Зменшуємо нагрівання і готуємо не менше півгодини. Через зазначений час перевіряємо готовність.
Крок 3. Поки вариться бульйон, з картоплі і моркви знімаємо шкірку за допомогою овочечистки. З цибулі і часнику видаляємо лушпиння.
Крок 4. Почищену картоплю ріжемо кубиками.
Крок 5. Виймаємо з бульйону зварену курку і викладаємо картопляні кубики. Готуємо 10 хвилин.
Крок 6. Тим часом тремо на тертці моркву і подрібнюємо цибулю.
Крок 7. Прогріваємо сковорідку наливаємо олію. Викладаємо овочеву нарізку і пасеруємо.
Крок 8. У суп додаємо зажарку і кукурудзу.
Крок 9. Плавлений сирок подрібнюємо теркою. Щоб полегшити процес, рекомендується змастити тертку рослинним маслом і злегка підморозити сир.
Крок 10. Викладаємо сирну стружку в суп. Готуємо при безперервному помішуванні, поки сир повністю не розчиниться.
Крок 11. Промитий кріп дрібно кришимо і подрібнюємо часникові зубчики.
Крок 12. Курку ріжемо на частини, при необхідності відокремлюємо від кісток і шкіри.
Крок 13. Подрібнені компоненти разом з м’ясом перекладаємо в суп. Приправляємо сіллю, перцем, лаврушкой і сухим базиліком. Прогріваємо вміст кілька хвилин після закипання і відключаємо плиту.
Крок 14. Ароматний суп розливаємо по тарілках. Насолоджуємося яскравим частуванням. Приємного апетиту!
Овочевий суп з кукурудзою
Овочевий суп з кукурудзою виглядає досить привабливо. Цей нескладний рецепт гармонійно впишеться в раціон вегетаріанців або тих, хто дотримується посту. Яскравий суп ідеальний для зайнятих людей. Копчена паприка надає цікаве післясмак. Для приготування рецепту допускається використовувати овочевий бульйон.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4
Склад:
- Кукурудза консервована – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- копчена Паприка – щіпка.
- Масло рослинне для обсмажування.
- Сіль – щіпка.
- Перець чорний мелений – щіпка.
- Кріп – 1 пучок.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Кукурудзу процідимо через сито і сполоснем під краном. Коренеплоди очистимо економкою. З лука приберемо лушпиння. Промиємо кріп. Відміряємо улюблені прянощі.
Крок 2. Підготовлену картоплю наріжемо квадратами. Відправимо в каструлю. Наллємо води. Поставимо на плиту. Доведемо до кипіння і зменшимо нагрів.
Крок 3. Поки готується картопля, подрібнити цибулину і присмажимо її з рослинним маслом на гарячій сковороді.
Крок 4. Порубаємо морквину і відправимо до цибулі пассероваться.
Крок 5. Засмажку і кукурудзу перекладемо до картоплі. Приправимо сіллю, перцем і паприкою. На свій розсуд додамо інші прянощі. Доведемо до кипіння. Прогреем кілька хвилин.
Крок 6. Промитий кріп дрібно нарубим, додамо в суп і відключимо нагрівання. За бажанням додамо іншу зелень.
Крок 7. Наповнимо тарілки яскравим стравою і приступимо до дегустації. Приємного апетиту!
Томатний суп з кукурудзою
Томатний суп з кукурудзою виглядає максимально апетитно і володіє чудовим ароматом. Прянощі розкриваються і манять своїми запахами. Простий і дуже смачний рецепт запам’ятовується надовго. Оригінальний рецепт стане прекрасним експериментом для любителів традиційної кухні. Готуйте із задоволенням і насолоджуйтеся!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5
Склад:
- Курка – 400 гр.
- Кукурудза консервована – 150 гр.
- Рис – 70 гр.
- Помідори консервовані – 250 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зіра (насіння) – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Чебрець сушений – 0,5 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Перець чилі мелений – 0,25 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – 15 гр.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Складаємо продукти за списком. Для яскравого супу використовуємо курячі частини за своїм бажанням.
Крок 2. Для бульйону очищаємо одну цибулину і ріжемо на частини. Складаємо в каструлю разом з промитими курячими частинами. Очищаємо 2 зубчики часнику і відправляємо в раздавленном вигляді до інших інгредієнтів. Додаємо лаврушки і горошки перцю.
Крок 3. Виливаємо воду.
Крок 4. Встановлюємо каструлю на конфорці. Чекаємо закипання. Виймаємо шумівкою пінку. Мінімізуємо нагрівання. Готуємо близько години, прикривши кришкою.
Крок 5. Зварену курку виймаємо з бульйону, розбираємо на волокна або ріжемо на частини, видаливши кістки і шкіру. Бульйон перелити в іншу каструлю через сито.
Крок 6. Рисову крупу промиваємо й варимо в іншій каструлі, не забуваємо трохи підсолити.
Крок 7. Готуємо не менше 20 хвилин.
Крок 8. Зварену крупу зливаємо.
Крок 9. Невикористаний цибулю і часник очищаємо, промиваємо і дрібно ріжемо.
Крок 10. Ставимо сковорідку на вогонь і прогріваємо з рослинним маслом. Кладемо цибулю і смажимо до прозорості.
Крок 11. Слідом додаємо часник і злегка припускаємо.
Крок 12. Присмачую спеціями – перцем чилі, паприкою, чебрецем, коріандром і зірою.
Крок 13. Розмішуємо і прогріваємо, щоб спеції розкрилися.
Крок 14. Слідом відправляємо консервовані помідори, при необхідності знімаємо шкірку. Для більш однорідної консистенції пробиваємо блендером.
Крок 15. Об’єднуємо вміст і даємо прогрітися.
Крок 16. У проціджений бульйон перекладаємо засмажку.
Крок 17. Готуємо на середньому вогні, не накриваючи кришкою.
Крок 18. Перекладаємо курку.
Крок 19. Закладаємо кукурудзу.
Крок 20. Солимо і перчимо, пробуємо і регулюємо за смаком.
Крок 21. Прикриваємо кришкою і готуємо кілька хвилин.
Крок 22. Подрібнюємо промиту зелень. Тарілки наповнюємо гарячим супом, викладаємо рис і посипаємо рубаною зеленню.
Крок 23. Приємного апетиту!