Суп «Харчо» зі свининою – класичний рецепт
Суп «Харчо» зі свининою – це традиційне грузинське блюдо, яке обов’язково сподобається всім любителям пікантною їжі. Особливу «родзинку» даного страви додають рубані волоські горіхи, свіжа петрушка і, звичайно ж, довгозернистий рис, завдяки якому суп виходить дуже ситним.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Рис длинозерный – 5 ст. л.
- Свинина – 200 гр.
- Вода – 2 л
- Цибулина – 1 шт.
- томатний Сік – 1 л
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 1 головка.
- Ядра волоського горіха – 50 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо і ріжемо на кубики, обсмажуємо на розігрітій олії до скоринки.
Крок 2. Свинину перекладаємо в каструлю відповідного розміру, доповнюємо лаврушкой і сіллю – варимо до готовності.
Крок 3. На тій же сковорідці, де ми смажили м’ясо, пасеруємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Крок 4. Заливаємо цибульні скибочки літром томатного соку, перемішуємо і прогріваємо протягом п’яти хвилин.
Крок 5. У м’ясний бульйон відправляємо промиту крупу, вміст сковороди – варимо 10 хвилин. Після, доповнюємо страва подрібненим часником, подрібненими ядрами волоського горіха і петрушкою, також не забуваємо про молотом перці і хмелі-сунелі.
Крок 6. Компоненти перемішуємо і витримуємо на повільному вогні до повної готовності рису. При необхідності досолює.
Крок 7. Апетитний і густий «харчо» розливаємо по тарілках, рекомендуємо подавати з перцем «чилі». Приємного апетиту!