Свинячий карбонат – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати котлети з свинини в мультиварці?

Запекти свинячий карбонад можна не тільки в духовці, але і за допомогою мультиварки, і м’ясо у неї завжди виходить дуже соковитим і ароматним. Перед запіканням, карбонад маринуємо в соєвому соусі з додаванням гірчиці, суміші перців і лаврового листа. Готуємо на програмі «Випічка». Запечене блюдо може бути у Вас як гарячим блюдом, так і нарізкою для бутербродів, адже воно добре зберігається в холодильнику кілька днів.

Час готування: 9 годин 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свинячий карбонад – 1 кг
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Гірчиця зернова – 3 ч. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Лавровий лист – 12 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода гаряча – 2 склянки
  • Суміш перців мелена – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте маринад для карбонаду. В окрему піалу налийте 3 ложки якісного соєвого соусу, покладіть зернову гірчицю і насипте суміш перців.

Крок 2. Ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.

Крок 3. Свинячий карбонад промийте холодною водою і насухо витріть кухонним рушником. Гострим ножем зробіть на шматку карбонаду кілька наскрізних проколів. Потім натріть м’ясо з усіх боків приготовленим маринадом.

Крок 4. Якщо у вас карбонад з прошарком сала, її залиште, що зробить карбонад більш соковитим.

Крок 5. Потім карбонад покрийте лавровими листками, просто їх приліпіть.

Крок 6. М’ясо помістіть в щільний поліетиленовий пакет, перелийте до нього залишок маринаду і пакет зав’язати. Потім пакет з карбонадом на 7 годин можна і більше, покладіть в холодильник для маринування. За цей час пакет кілька разів переверніть. Перед запіканням потримайте замаринований карбонад 1 годину при кімнатній температурі.

Крок 7. Потім, після закінчення часу маринування, карбонад вийміть з пакета, видалите лаврове листя і натріть м’ясо сіллю.

Крок 8. У сковорідці добре розігрійте олію і на великому вогні обсмажте котлети до рум’яної скоринки з обох сторін.

Крок 9. Головку часнику очистіть від зовнішньої лушпиння і на зубки не розділяйте.

Крок 10. Обсмажені котлети перекладіть зі сковорідки в мультічашу разом з головкою часнику.

Крок 11. Потім налийте в чашу 2 склянки гарячої води. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Випічка» на 1 годину. Протягом цього часу карбонад 2-3 рази переверніть і долийте воду, якщо її буде замало.

Крок 12. Після сигналу про завершення програми потримайте карбонад під закритою кришкою 10-15 хвилин. Потім перекладіть його на сервірувальне блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!