Свинячий карбонат – 10 рецептів приготування з покроковими фото

М’який свинячий карбонад з гірчицею в духовці

Для відмінного прикраси до святкового столу Вам пропонується запекти в духовці свинячий карбонад з гірчицею. Скоринка з зернової гірчиці виходить хрусткою і робить м’ясо карбонаду соковитим і м’яким. Маринуємо карбонад в суміші спецій з часником. Запікаємо на деку відкритим способом. Подаємо до столу або гарячим, або як холодну закуску.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Свинячий карбонад – 1 кг
  • Гірчиця гостра – 1 ч. л.
  • Гірчиця французька – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти.

Крок 2. Свинячий карбонад промийте холодною водою і витріть насухо кухонним рушником. У чашці змішайте сіль, чорний мелений перець, рослинне масло і подрібнений часникодавку часник. Цією сумішшю добре натріть карбонад з усіх боків.

Крок 3. Потім рукою натріть карбонад гострою гірчицею також з усіх боків, не залишаючи вільного місця.

Крок 4. М’ясо прикрийте шматочком харчової плівки і поставте його в холодне місце на 4 години для маринування.

Крок 5. Після закінчення часу маринування, на карбонад нанесіть шар французької зернової гірчиці.

Крок 6. Форму для запікання застелити папером для випічки і перекладіть в неї підготовлений карбонад.

Крок 7. Запікайте котлети в духовці при 150°С протягом години або трохи більше. За час запікання, карбонад кілька разів полийте соком, щоб утворилася рум’яна кірочка. Готовність м’яса перевірте, проколовши його ножем, при цьому сік повинен бути прозорим.

Крок 8. Запечений карбонад перекладіть з форми на блюдо або обробну дошку. Потім ножем наріжте карбонад шматочками товщиною 1 см і подайте до столу гарячим.

Крок 9. Охолоджений карбонад можете нарізати тонкими слайсами і подати до столу як холодну закуску. Приємного апетиту!