Соковита свинина в соєвому маринаді з медом, запечена в духовці
Пряна і ніжна свинина, яка тане в роті. Свинину, запечену в соєвому маринаді з медом, можна подати на святковий стіл і нагодувати їм сім’ю у будні дні.
Час готування: 6,5 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Свинина – 900 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Мед – 0,5 склянки
- Соус соєвий – 125 мл
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Чебрець – 1 ст. л.
- Перець кайенский – 0,25 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник і цибулю дрібно наріжте, перекладіть їх у миску. Додайте соєвий соус, мед, гірчицю, чебрець і перець, перемішайте. Свинину викладіть в контейнер і залийте її отриманим маринадом.
2. Шматки м’яса повністю занурте в маринад і відправте маринуватися в холодильник на 6 годин.
3. Через 6 годин дістаньте м’ясо з маринаду, промокніть паперовими рушниками і обсмажте на рослинному маслі на сильному вогні до рум’яної скоринки.
4. Потім влийте на сковороду маринад з контейнера.
5. Доведіть маринад до кипіння, накрийте сковорідку фольгою і відправте в духовку. Зверніть увагу, щоб на сковороді не було пластикових частин. Запікайте свинину при 190 градусах 15-20 хвилин.
6. Через 15 хвилин доставте форму, зніміть фольгу, полийте м’ясо маринадом і поставте в духовку ще на 5 хвилин.
7. Готову свинину подавайте в теплому вигляді з гарніром за смаком.
Приємного апетиту!