Свинина цілим шматком, запечена в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Соковита свинина в соєвому маринаді з медом, запечена в духовці

Пряна і ніжна свинина, яка тане в роті. Свинину, запечену в соєвому маринаді з медом, можна подати на святковий стіл і нагодувати їм сім’ю у будні дні.

Час готування: 6,5 години.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Свинина – 900 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Мед – 0,5 склянки
  • Соус соєвий – 125 мл
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Чебрець – 1 ст. л.
  • Перець кайенский – 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник і цибулю дрібно наріжте, перекладіть їх у миску. Додайте соєвий соус, мед, гірчицю, чебрець і перець, перемішайте. Свинину викладіть в контейнер і залийте її отриманим маринадом.

2. Шматки м’яса повністю занурте в маринад і відправте маринуватися в холодильник на 6 годин.

3. Через 6 годин дістаньте м’ясо з маринаду, промокніть паперовими рушниками і обсмажте на рослинному маслі на сильному вогні до рум’яної скоринки.

4. Потім влийте на сковороду маринад з контейнера.

5. Доведіть маринад до кипіння, накрийте сковорідку фольгою і відправте в духовку. Зверніть увагу, щоб на сковороді не було пластикових частин. Запікайте свинину при 190 градусах 15-20 хвилин.

6. Через 15 хвилин доставте форму, зніміть фольгу, полийте м’ясо маринадом і поставте в духовку ще на 5 хвилин.

7. Готову свинину подавайте в теплому вигляді з гарніром за смаком.

Приємного апетиту!