Свинина цілим шматком, запечена в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Ніжна і м’яка свинина в духовці, замаринована в гірчичному маринаді

Щоб свинина, запечена в духовці, стала соковитою і ніжною, її попередньо маринують в різних соусах. Особливий смак і аромат надає гірчичний соус. Як приготувати таке м’ясо, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Свинина – 1,5-2 кг
  • Часник – 10-12 зуб.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Оцет винний – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Сіль – 1-2 ч. л.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Майоран – за смаком.
  • Розмарин – за смаком.
  • Базилік – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину вимити і обсушити паперовими рушниками. Очистіть 10-12 зубчиків часнику, наріжте їх пластинками. У м’ясі зробіть невеликі надрізи і вставте в них часник.

2. Для маринаду змішайте гірчицю, соєвий соус, рослинна олія, винний оцет, сіль, сухі спеції.

3. Отриманим маринадом змастіть свинину з усіх боків.

4. Свинину помістіть в холодильник на пару годин, щоб вона замаринувалась.

5. Потім покладіть свинину в рукав для запікання, його краю зав’яжіть з обох сторін. 30 хвилин запікайте м’ясо при 200 градусах, потім ще 20 хвилин при 180 градусах. Далі розріжте рукав і готуйте м’ясо ще 15-20 хвилин. М’ясо можна подавати на стіл цілісним шматком.

Приємного апетиту!