Ніжна і м’яка свинина в духовці, замаринована в гірчичному маринаді
Щоб свинина, запечена в духовці, стала соковитою і ніжною, її попередньо маринують в різних соусах. Особливий смак і аромат надає гірчичний соус. Як приготувати таке м’ясо, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Свинина – 1,5-2 кг
- Часник – 10-12 зуб.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Оцет винний – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Сіль – 1-2 ч. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Суміш перців – за смаком.
- Паприка мелена – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Майоран – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Базилік – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину вимити і обсушити паперовими рушниками. Очистіть 10-12 зубчиків часнику, наріжте їх пластинками. У м’ясі зробіть невеликі надрізи і вставте в них часник.
2. Для маринаду змішайте гірчицю, соєвий соус, рослинна олія, винний оцет, сіль, сухі спеції.
3. Отриманим маринадом змастіть свинину з усіх боків.
4. Свинину помістіть в холодильник на пару годин, щоб вона замаринувалась.
5. Потім покладіть свинину в рукав для запікання, його краю зав’яжіть з обох сторін. 30 хвилин запікайте м’ясо при 200 градусах, потім ще 20 хвилин при 180 градусах. Далі розріжте рукав і готуйте м’ясо ще 15-20 хвилин. М’ясо можна подавати на стіл цілісним шматком.
Приємного апетиту!