Свинина, запечена одним великим шматком з картоплею
Ситне блюдо, яке можна приготувати на велику компанію. Свинина запікається разом з картоплею, завдяки чому ви отримуєте відразу основне блюдо і гарнір до нього.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Помідори – 300 гр.
- Картопля – 2 кг
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Гірчиця – 50 мл
- Часник – 3 зуб.
- Свинина – 1,5 кг
- Майонез – 50 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину ретельно вимийте і просушіть паперовими рушниками.
2. Часник очистіть, наріжте часточками. В окремій мисці змішайте гірчицю, майонез, сіль і перець.
3. У м’ясі зробіть невеликі надрізи і вставте в них часточки часник. Потім змастіть м’ясо отриманим маринадом з усіх боків. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і залиште маринуватися на 1-1,5 години.
4. Після цього загорнути м’ясо у фольгу, покладіть його на деко і відправте в духовку. Запікайте при 250 градусах 45 хвилин.
5. Картоплю і помідори, помийте і наріжте великими кубиками. Розгорніть свинину. На деко викладіть м’ясо, навколо нього розкладіть овочі, посоліть і приправте їх за смаком.
6. Запікайте м’ясо з овочами при 200 градусах 30-40 хвилин. М’ясо і картоплю повинні добре підрум’янитися.
7. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!