Свинина цілим шматком, запечена в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Свинина, запечена одним великим шматком з картоплею

Ситне блюдо, яке можна приготувати на велику компанію. Свинина запікається разом з картоплею, завдяки чому ви отримуєте відразу основне блюдо і гарнір до нього.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Помідори – 300 гр.
  • Картопля – 2 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Гірчиця – 50 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Свинина – 1,5 кг
  • Майонез – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину ретельно вимийте і просушіть паперовими рушниками.

2. Часник очистіть, наріжте часточками. В окремій мисці змішайте гірчицю, майонез, сіль і перець.

3. У м’ясі зробіть невеликі надрізи і вставте в них часточки часник. Потім змастіть м’ясо отриманим маринадом з усіх боків. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і залиште маринуватися на 1-1,5 години.

4. Після цього загорнути м’ясо у фольгу, покладіть його на деко і відправте в духовку. Запікайте при 250 градусах 45 хвилин.

5. Картоплю і помідори, помийте і наріжте великими кубиками. Розгорніть свинину. На деко викладіть м’ясо, навколо нього розкладіть овочі, посоліть і приправте їх за смаком.

6. Запікайте м’ясо з овочами при 200 градусах 30-40 хвилин. М’ясо і картоплю повинні добре підрум’янитися.

7. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!