Свинина цілим шматком, запечена в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Як смачно запекти шмат свинини з помідорами і сиром?

Оригінальний спосіб приготувати чудове м’ясо з добавками з помідорів і сиру. Страва виглядає красиво, виходить соковитим і смачним. Воно завжди привертає до собі увагу на святковому столі.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Сир – 100 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • сухі Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте соєвий соус, оливкова олія, сухий часник, гірчицю і спеції.

2. Свинину вимити, обсушити паперовими рушниками і зробіть у ній глибокі надрізи.

3. Натріть м’ясо зовні і всередині надрізів отриманим маринадом. Якщо є можливість, то краще залишити м’ясо маринуватися на ніч в холодильнику.

4. Помідори і сир наріжте тонкими пластинками. В м’ясну гармошку вкладіть скибочки сиру і помідорів.

5. М’ясо загорнути у фольгу, перекладіть його в жароміцну форму. Покладіть м’ясо в духовку, розігріту до 190 градусів, на 50 хвилин. Потім розгорніть м’ясо і дайте підрум’янитися ще 20 хвилин в духовці.

6. Подавайте блюдо на стіл, прикрасивши його свіжою зеленню.

Приємного апетиту!