Свинина цілим шматком, запечена в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Соковита свинина, запечена одним шматком з овочами в духовці

Соковите м’ясо і хрусткі овочі в одній страві. Свинину з овочами можна подати на сімейний обід або святкове застілля. По своєму смаку ви можете додати в блюдо будь-які інші овочі.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Свинина – 1,5 кг
  • Помідори – 6 шт.
  • Сливи – 200 гр.
  • Перець болгарський – 3-4 шт.
  • Паприка мелена – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень свіжа – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте і висушіть паперовими рушниками, натріть його спеціями і сіллю.

2. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте м’ясо на сильному вогні з двох сторін.

3. Овочі помийте і наріжте шматочками середнього розміру.

4. У жароміцну форму викладіть нарізані овочі, посипте сіллю, додайте подрібнений часник, влийте пару столових ложок рослинного масла і перемішайте.

5. На овочеву подушку покладіть шматок м’яса, накрийте форму фольгою. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 50 хвилин.

6. Потім зніміть фольгу і запікайте блюдо ще півгодини. Подавайте свинину з овочами в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!