Соковита свинина, запечена одним шматком з овочами в духовці
Соковите м’ясо і хрусткі овочі в одній страві. Свинину з овочами можна подати на сімейний обід або святкове застілля. По своєму смаку ви можете додати в блюдо будь-які інші овочі.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Свинина – 1,5 кг
- Помідори – 6 шт.
- Сливи – 200 гр.
- Перець болгарський – 3-4 шт.
- Паприка мелена – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте і висушіть паперовими рушниками, натріть його спеціями і сіллю.
2. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте м’ясо на сильному вогні з двох сторін.
3. Овочі помийте і наріжте шматочками середнього розміру.
4. У жароміцну форму викладіть нарізані овочі, посипте сіллю, додайте подрібнений часник, влийте пару столових ложок рослинного масла і перемішайте.
5. На овочеву подушку покладіть шматок м’яса, накрийте форму фольгою. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів, на 50 хвилин.
6. Потім зніміть фольгу і запікайте блюдо ще півгодини. Подавайте свинину з овочами в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!