Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати домашній сир з молока?

Популярний спосіб приготування сиру в домашніх умовах – з молока. Такий продукт вийде ніжним і неймовірно смачним. Спробуйте самостійно приготувати цікавий і натуральний продукт.

Час готування: 16 годин

Час приготування: 12 годин

Порцій – 2,5 кг

Інгредієнти:

  • Молоко – 7 л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Розчин пепсину – 1,5 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сироватка – 1 л. (залишається після виготовлення сиру).
  • Вода – 100 мл холодної кип’яченої.

Процес приготування:

1. Для приготування рекомендується використовувати кухонний термометр, щоб не допустити закипання.

2. Починаємо приготування зі змішування пепсину з холодною кип’яченою водою.

3. В каструлі молоко нагріваємо, вливаємо в нього розчин пепсину і кефір. Розмішуємо, прибираємо з вогню і настоюйте під кришкою 60-90 хвилин.

4. За цей час добре відокремитися потрібна маса від сироватки.

5. Віджимаємо продукт від рідини і відразу розміщуємо у форму для пресування на 2-3 години. Після головку занурюємо в підсолений за смаком розсіл із сироватки на 10 годин.

6. Домашній сир з молока готовий!