Як приготувати домашній сир з молока?
Популярний спосіб приготування сиру в домашніх умовах – з молока. Такий продукт вийде ніжним і неймовірно смачним. Спробуйте самостійно приготувати цікавий і натуральний продукт.
Час готування: 16 годин
Час приготування: 12 годин
Порцій – 2,5 кг
Інгредієнти:
- Молоко – 7 л.
- Кефір – 1 склянка
- Розчин пепсину – 1,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Сироватка – 1 л. (залишається після виготовлення сиру).
- Вода – 100 мл холодної кип’яченої.
Процес приготування:
1. Для приготування рекомендується використовувати кухонний термометр, щоб не допустити закипання.
2. Починаємо приготування зі змішування пепсину з холодною кип’яченою водою.
3. В каструлі молоко нагріваємо, вливаємо в нього розчин пепсину і кефір. Розмішуємо, прибираємо з вогню і настоюйте під кришкою 60-90 хвилин.
4. За цей час добре відокремитися потрібна маса від сироватки.
5. Віджимаємо продукт від рідини і відразу розміщуємо у форму для пресування на 2-3 години. Після головку занурюємо в підсолений за смаком розсіл із сироватки на 10 годин.
6. Домашній сир з молока готовий!