Ніжний і дуже смачний сир з козячого молока
Цікавий на смак домашній сир виходить з козячого молока. Такий продукт стане відмінною холодною закускою на вашому столі. Також його можна додавати в салати та інші страви. Спробуйте!
Час готування: 2 діб
Час приготування: 1 добу
Порцій – 1,5 кг
Інгредієнти:
- Молоко козине – 4 л.
- Кефір – 0,5 склянки
- Сіль – 8 ст. л.
- Фермент микробиальный ренін – 0,1 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Козяче молоко вливаємо в каструлю разом з кефіром. Нагріваємо до 35 градусів.
2. Далі займемося приготуванням ферменту.
3. Його потрібно розвести в теплій кип’яченій воді. Переливаємо суміш в загальну каструлю і варимо ще 5 хвилин, помішуючи.
4. Накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо вміст 1-1,5 години. За цей час продукт застигне.
5. Утворився згусток необхідно розрізати, але не на дуже дрібні частини.
6. Акуратно розмішуємо і нагріваємо вміст до 37 градусів, після вимикаємо і залишаємо на 30 хвилин. Періодично розмішуємо.
7. Переливаємо заготовку на друшляк з марлею.
8. Даємо стекти сироватці повністю.
9. Сирний ком посипаємо однією ложкою солі і ставимо під вантаж на 4-5 години. За цей час перевертаємо заготовку. Ще два рази посипаємо по ложці солі.
10. Через деякий час ви отримаєте щільну цілісну головку сиру.
11. Розрізаємо її на частини і занурюємо в холодну кип’ячену воду з сіллю. Залишаємо на добу.
12. Після козячий сир готовий, можна пробувати!