Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний і дуже смачний сир з козячого молока

Цікавий на смак домашній сир виходить з козячого молока. Такий продукт стане відмінною холодною закускою на вашому столі. Також його можна додавати в салати та інші страви. Спробуйте!

Час готування: 2 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 1,5 кг

Інгредієнти:

  • Молоко козине – 4 л.
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Сіль – 8 ст. л.
  • Фермент микробиальный ренін – 0,1 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Козяче молоко вливаємо в каструлю разом з кефіром. Нагріваємо до 35 градусів.

2. Далі займемося приготуванням ферменту.

3. Його потрібно розвести в теплій кип’яченій воді. Переливаємо суміш в загальну каструлю і варимо ще 5 хвилин, помішуючи.

4. Накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо вміст 1-1,5 години. За цей час продукт застигне.

5. Утворився згусток необхідно розрізати, але не на дуже дрібні частини.

6. Акуратно розмішуємо і нагріваємо вміст до 37 градусів, після вимикаємо і залишаємо на 30 хвилин. Періодично розмішуємо.

7. Переливаємо заготовку на друшляк з марлею.

8. Даємо стекти сироватці повністю.

9. Сирний ком посипаємо однією ложкою солі і ставимо під вантаж на 4-5 години. За цей час перевертаємо заготовку. Ще два рази посипаємо по ложці солі.

10. Через деякий час ви отримаєте щільну цілісну головку сиру.

11. Розрізаємо її на частини і занурюємо в холодну кип’ячену воду з сіллю. Залишаємо на добу.

12. Після козячий сир готовий, можна пробувати!