Сирні коржики – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Дуже швидкі сирні коржики за 15 хвилин на швидку руку

Приготувати сирні коржики на швидку руку, що може бути простіше. Тим більше, інгредієнти для цього блюда завжди знайдуться в холодильнику. Цей рецепт зможе вас виручити у випадку раптового приходу гостей.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 8.

Склад:

Кефір – 150 мл

Сода харчова – 0,5 ч. л.

Борошно пшеничне вищого сорту – 215 гр.

Сіль – 7-10 гр.

Цукор – 10-15 гр.

Сир – 100 гр.

Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Влийте в миску кефір, всипте в нього сіль, соду і цукор, переміщуйте.

2. Потім всипте 2/3 просіяного борошна, почніть замішувати тісто.

3. Решту борошно всипайте невеликими порціями, стежте за тим, щоб тісто не вийшло занадто тугим. Сир натріть на крупній тертці.

4. Тісто розділіть на 8 частин, розкачайте їх. На кожен коржик покладіть трохи сиру і загорніть краї тіста до центру. Отримані кульки ще раз розкачайте качалкою.

5. Коржі смажте під кришкою на помірному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.

6. Гарячі коржі змастіть вершковим маслом. Такі коржі дуже смачно їсти в теплому вигляді, поки сир ще знаходиться в розплавленому стані.

Приємного апетиту!