Табуле з гранатом
Табуле з гранатом не менш популярний класичного варіанта, адже кисло-солодкий смак цього фрукта добре доповнює всі інгредієнти салату. Готуємо Табуле на основі булгуру. З овочів беремо помідори з солодким перцем, цибулею і петрушкою, а зерна граната можна перемішати з салатом або посипати зверху перед подачею.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1.
Склад:
- Булгур – 50 гр.
- Гранат – ¼ шт.
- Помідори – 2 шт.
- Перець солодкий – ½ шт.
- Цибуля червоний – ½ шт.
- Петрушка – 1/2 пучка.
- М’ята – 2 гілочки.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для Табуле.
Крок 2. Булгур добре промити. Перекласти в окремий посуд і на 15-20 хвилин залити окропом. Потім відкинути крупу на друшляк для видалення всієї рідини.
Крок 3. Овочі промити, обсушити серветкою і нашаткувати маленькими кубиками однакового розміру.
Крок 4. Зелень промити, обсушити і також дрібно нарізати. Перекласти В салатницю нарізку овочів і зелені, додати булгур.
Крок 5. Потім овочі по своєму смаку посипати сіллю з чорним перцем, заправити оливковою олією і соком лимона. В останню чергу додати в салат гранатові зерна, акуратно перемішати і страва накривати до столу. Приємного апетиту!