Швидкий і смачний рецепт тарталеток з печінкою тріски
Тарталетки з печінкою тріски – це дуже незвичайний і цікавий варіант приготування і подачі ніжною закуски. Її перевага полягає в тому, що вона подається порційно в невеликих кошиках з тіста. Завдяки цьому закуска значно виграє на тлі звичайних салатів в салатниці. Порційна подача дозволяє гостям спробувати більше страв і не наїстися до напівнепритомного стану.
Склад:
- Тарталетки – 10 шт. середнього розміру або 20 шт. маленького розміру.
- Печінка тріски – 1 банка.
- Свіжа зелень петрушки – 10 р.
- Свіжа зелень кропу – 10 р.
- Майонез – ½ пачки.
- Сир твердий – 110 р.
- Курячі яйця – 4 шт.
- Мелений перець (чорний) – на кінчику ножа.
Процес приготування:
1. Для приготування начинки для тарталеток нам знадобляться варені яйця. Для цього помістіть 4 курячих яйця в невелику каструлю і залийте їх водою. Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і дайте яйцям провариться не менше 10 хвилин (жовток повинен встигнути добре, затвердіти). Готові яйця остудіть з допомогою дуже холодної води: опустіть у неї яйця на 5 хвилин (так шкаралупа буде легше чиститься). Очищені яйця потрібно подрібнити. Найкраще натерти їх на дрібній тертці, так начинка вийде неймовірно ніжною і тане в роті.
2. Поки варяться яйця, замочіть зелень в мисці з підсоленою водою (так з неї заберуться всі жучки, якщо зелень зі свого городу). Через 5-10 хвилин промийте петрушку і кріп у великій кількості проточної води. Розкладіть промиту зелень на плоскій поверхні і дайте обсохнути. Коли зайва рідина стече, можна приступати до нарізки. Шинкуйте зелень як можна дрібніше.
3. Сир натріть на дрібній тертці і змішайте з печінкою тріски. Перемішувати до тих пір, поки обидва інгредієнта не утворюють однорідну масу.
4. У мисці з’єднайте сирно-печінкову масу, яйця і зелень. Додайте трохи меленого перцю і майонез (кількість регулюйте згідно вашим смаковим уподобанням). Дуже добре перемішайте. Приберіть начинку в холодильник.
5. Перед подачею на стіл покладіть охолоджену закуску по тарталеткам. При бажанні можна прикрасити кожну тарталетку невеликий гілочкою петрушки або кропу.
Приємного апетиту!