Тарталетки з начинкою – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото

Швидкий і смачний рецепт тарталеток з печінкою тріски

Тарталетки з печінкою тріски – це дуже незвичайний і цікавий варіант приготування і подачі ніжною закуски. Її перевага полягає в тому, що вона подається порційно в невеликих кошиках з тіста. Завдяки цьому закуска значно виграє на тлі звичайних салатів в салатниці. Порційна подача дозволяє гостям спробувати більше страв і не наїстися до напівнепритомного стану.

Склад:

  • Тарталетки – 10 шт. середнього розміру або 20 шт. маленького розміру.
  • Печінка тріски – 1 банка.
  • Свіжа зелень петрушки – 10 р.
  • Свіжа зелень кропу – 10 р.
  • Майонез – ½ пачки.
  • Сир твердий – 110 р.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Мелений перець (чорний) – на кінчику ножа.

Процес приготування:

1. Для приготування начинки для тарталеток нам знадобляться варені яйця. Для цього помістіть 4 курячих яйця в невелику каструлю і залийте їх водою. Поставте каструлю на сильний вогонь і доведіть воду до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і дайте яйцям провариться не менше 10 хвилин (жовток повинен встигнути добре, затвердіти). Готові яйця остудіть з допомогою дуже холодної води: опустіть у неї яйця на 5 хвилин (так шкаралупа буде легше чиститься). Очищені яйця потрібно подрібнити. Найкраще натерти їх на дрібній тертці, так начинка вийде неймовірно ніжною і тане в роті.

2. Поки варяться яйця, замочіть зелень в мисці з підсоленою водою (так з неї заберуться всі жучки, якщо зелень зі свого городу). Через 5-10 хвилин промийте петрушку і кріп у великій кількості проточної води. Розкладіть промиту зелень на плоскій поверхні і дайте обсохнути. Коли зайва рідина стече, можна приступати до нарізки. Шинкуйте зелень як можна дрібніше.

3. Сир натріть на дрібній тертці і змішайте з печінкою тріски. Перемішувати до тих пір, поки обидва інгредієнта не утворюють однорідну масу.

4. У мисці з’єднайте сирно-печінкову масу, яйця і зелень. Додайте трохи меленого перцю і майонез (кількість регулюйте згідно вашим смаковим уподобанням). Дуже добре перемішайте. Приберіть начинку в холодильник.

5. Перед подачею на стіл покладіть охолоджену закуску по тарталеткам. При бажанні можна прикрасити кожну тарталетку невеликий гілочкою петрушки або кропу.

Приємного апетиту!