Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці
Якщо ви любите страви виключно з курячого м’яса, то вам варто звернути свою увагу на цей рецепт. Він готується максимально швидко. Необхідні для нього інгредієнти ви точно зможете знайти в своєму холодильнику. Це відмінний варіант для обіду на швидку руку.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Вершки – 200 мл
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Приготування тефтелькою починаємо з фаршу. Куряче філе промиваємо в холодно воді. Викладаємо паперові рушники на стіл. Кладемо на них м’ясо. Таким чином ми приберемо зайву вологу. Вибирати м’ясо необхідно дуже відповідально. Звертайте увагу на колір філе. Якщо у вас є можливість, попросити понюхати шматочок курки. Купувати філе коштує у перевірених м’ясників. Курку нарізаємо на невеликі кубики. Неважливо, чи будуть вони однакового розміру, так як ми все одно будемо подрібнювати м’ясо.
2. Цибуля нам необхідно вимити від піску і іншого бруду. Зніміть з нього лушпиння. Наріжте цибулю на довільні шматочки. Очистіть часник і подрібніть його. Морква промийте. Почистіть її, а після натріть на крупній тертці. Додаємо цибулю, часником і моркву до нарізання філе. М’ясо солимо, перчимо його і додаємо паприку. Добре все перемішуємо. Кладемо філе в блендер. Замість нього можна використовувати звичайну м’ясорубку. Подрібнюємо м’ясо до стану фаршу.
3. Приступаємо до ліплення тефтелькою. Змочіть руки в воду. Так фарш не буде сильно прилипати. Зліпіть невеликий м’ясної кульку. Обов’язково потрібно вирівняти його з усіх сторін. Після цього м’ясні кульки потрібно вмочити в борошно.
4. Готуємо форму, в якій ми будемо запікати тюфтельки. Змащуємо її маслом або звичайними вершками. Викладаємо тефтелі на відстані один від одного. Розігріваємо духовку до 180°. Ставимо в неї форму з тюфтельками на 15 хвилин.
5. Приступаємо до приготування вершкового соусу. Почистіть часник. Пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Додайте натертий сир. Добре перемішайте отриману суміш. Додаємо до сиру з часником вершки. Перемішуємо соус. Переливаємо його в каструлю. Ставимо на невеликий вогонь. Варіть соус буквально протягом 5-7 хвилин. Нам необхідно дочекатися, коли сир повністю не розплавиться.
6. Дістаємо тефтелі з духовки. Заливаємо їх вже готовим соусом. Знову ставимо деко в духовку. Готуємо їх ще протягом 5 хвилин. Тефтелі і соус повинні підрум’янитися і покритися золотистою скоринкою.
7. Подавайте тефтелі в гарячому вигляді. В якості гарніру до них приготуйте рис або свіжий картопля. Для прикраси можна використовувати подрібнену свіжу зелень. Поєднання сири і вершків робить смак страви набагато ніжніше і насиченішим. Ви точно не залишитеся байдужими і вирішите приготувати його ще раз. Швидше пробуйте, що у вас вийшло.