Соковиті і ніжні тефтелі з індички у вершковому соусі
Таке блюдо відмінно підійде для сімейного обіду. Завдяки йому ви точно зможете догодити кожному члену сім’ї, дотримуючись їх переваги. Головне, що вам не доведеться кілька годин стояти біля плити, щоб з’їсти страву всього за пару хвилин.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 50 хвилин.
Порцій – 4.
Склад:
- Хліб – 30 гр.
- Вершки – 300 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Індичка – 450 гр.
- Тальятелле – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Сухі прованські трави – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 100 г
- Сир – 50 гр.
- Петрушка – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Відокремлюємо м’якуш хліба від скоринки. Кладемо її в глибоку миску і заливаємо вершками. Відставляємо хліб в бік і дозволяємо йому настоятися.
2. Цибуля промиваємо в холодній воді. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо цибулю на маленькі кубики. Часник очищаємо від лушпиння і вичавлюємо з допомогою преса. Ставимо сковороду на вогонь і додаємо на неї оливкова олія. Викладаємо цибулю з часником і обсмажуємо до появи золотистого кольору.
3. Ви можете придбати готовий фарш або зробити його на своїй кухні. Індичку вибирайте уважно. Колір м’яса має складатися з декількох відтінків червоного. Якщо на шкірі індички є подряпини і темні плями, не купуйте такий продукт. М’ясо добре вимиваємо. Кладемо його на паперові рушники, які вбере зайву вологу. Нарізаємо індичку на невеликі шматочки. Перекручуємо м’ясо за допомогою м’ясорубки. Кладемо фарш в глибоку миску.
4. Хліб віджимаємо від зайвої вологи. Додаємо до фаршу і перемішуємо руками. Насипаємо до фаршу трохи солі, прованських трав, чорного меленого переца. Ще раз все розмішуємо. Останнім інгредієнтом стануть обсмажені цибулю і часник. Фарш готовий.
5. Тепер нам необхідно зліпити тефтелі. Обов’язково змочити руки у воді. З фаршу робимо м’ясні кульки. Опускаємо їх у борошні і викладаємо на дерев’яній дошці. Борошно використовується для панірування. Її можна замінити на сухарі або повністю відмовитися від панірування. Це ніяк не вплине на смак страви. Ставимо сковороду на плиту. Додаємо оливкову олію і рівномірно розподіляємо його. Викладаємо тефтелі на сковороду. Обсмажуємо їх з кожної сторони протягом 10 хвилин. Коли будуть готові тефтелі, зніміть сковороду з плити.
6. Готуємо соус. Вершки наливаємо в каструлю. Переносимо її на вогонь і підігріваємо. Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо його до вершків. Постійно перемішуйте соус. Наступними інгредієнтами стануть сіль і перець. Ви також можете додати будь-які інші спеції.
7. Налийте до тефтелі готовий соус. Перемішайте тефтелі. Додайте подрібнену петрушку. Ви також можете замінити її базиліком. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо тефтелі протягом 15-20 хвилин.
8. Для гарніру нам необхідно приготувати тальятелле. Наливаємо в каструлю холодну воду і ставимо її на вогонь. Коли вода закипить, додайте сіль і покладіть пасту. Варити необхідно протягом того часу, який буде вказано на упаковці. Коли макарони будуть готові, злийте воду і залиште їх в друшляку.
9. Оформляємо блюдо для подачі. Спочатку кладемо на тарілку тальятелле. Зверху на них викладаємо готові тефтелі. Полийте блюдо вершковим соусом. Прикрасьте його січеною зеленню і оливковою олією. Подавати страву стоїмо гарячим. Тефтелі оцінять всі члени вашої родини. Вони відмінно підійдуть для ситного сімейного обіду. Кличте всіх до столу!