Товстолобик в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковитий товстолобик, запечений у духовці

Соковитий товстолобик, запечений у духовці, готується дуже просто, адже в якості добавок ми використовуємо лише сметану і ароматні спеції, тобто, нічого зайвого, щоб не перебити смак самої риби і насолодитися ним сповна. Цей рецепт сподобається всім охочим ніжного білого м’яса.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Товстолобик – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту рибу чистимо, потрошимо і зрізаємо голову, хвіст і плавники, повторно обполіскуємо і натираємо сіллю і чорним перцем, присипаємо коріандром і натираємо, змащуємо сметаною. Залишаємо рибу для просочення від 30 до 120 хвилин.

Крок 2. По боках робимо надрізи і за бажанням вставляємо слайсы цитруса, збризкуємо тушку соком лимона і викладаємо на лист фольги.

Крок 3. Напівфабрикати щільно загорнути у фольгу і відправляємо в попередньо розігріту духовку до 180-190 градусів на 35-45 хвилин.

Крок 4. Після «обгортку» розкриваємо і подпекаем товстолобиків ще близько 10-15 хвилин. За бажанням доповнюємо сметаною і приправами.

Крок 5. Ароматну рибу подаємо до столу прямо у фользі – дегустуємо. Приємного апетиту!