Товстолобик, запечений з лимоном
Товстолобик, запечений з лимоном і зеленню – це неймовірно смачне і апетитне блюдо, яке запросто можна подати навіть до святкового столу. Петрушка, часник, біле вино – це ідеальні добавки до ніжної рибі, яка після запікання, розпадається по волокнах – пальчики оближеш!
Час готування – 2,5 ч.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Товстолобик – 2 кг
- Часник – 3 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Вино біле сухе – 100 мл
- Лимон – 1 шт.
- Базилік сушений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розмороженого товстолобика потрошимо, чистимо і видаляємо плавники, голову і хвіст – обполіскуємо. Робимо часті косі надрізи і старанно натираємо тушку сіллю, базиліком і меленим перцем. Поміщаємо заготовку в контейнер і заливаємо вином, прибираємо в холод для просочення на кілька годин.
Крок 2. Замариновану рибу викладаємо на фольгу, змащену маслом, в надрізи вставляємо скибочки лимона.
Крок 3. Всередину черевця укладаємо промиту петрушку, залишки лимона і пластинки часнику.
Крок 4. Обертаємо заготовку у фольгу (бажано в два шари) і кладемо на деко.
Крок 5. Готуємо товстолобика протягом 30-40 хвилин при 180 градусах, а після закінчення часу залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин для додаткової соковитості. Гаряче страву подаємо до столу негайно і знімаємо пробу. Приємного апетиту!