Товстолобик в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Товстолобик, запечений з лимоном

Товстолобик, запечений з лимоном і зеленню – це неймовірно смачне і апетитне блюдо, яке запросто можна подати навіть до святкового столу. Петрушка, часник, біле вино – це ідеальні добавки до ніжної рибі, яка після запікання, розпадається по волокнах – пальчики оближеш!

Час готування – 2,5 ч.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Товстолобик – 2 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Вино біле сухе – 100 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Розмороженого товстолобика потрошимо, чистимо і видаляємо плавники, голову і хвіст – обполіскуємо. Робимо часті косі надрізи і старанно натираємо тушку сіллю, базиліком і меленим перцем. Поміщаємо заготовку в контейнер і заливаємо вином, прибираємо в холод для просочення на кілька годин.

Крок 2. Замариновану рибу викладаємо на фольгу, змащену маслом, в надрізи вставляємо скибочки лимона.

Крок 3. Всередину черевця укладаємо промиту петрушку, залишки лимона і пластинки часнику.

Крок 4. Обертаємо заготовку у фольгу (бажано в два шари) і кладемо на деко.

Крок 5. Готуємо товстолобика протягом 30-40 хвилин при 180 градусах, а після закінчення часу залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин для додаткової соковитості. Гаряче страву подаємо до столу негайно і знімаємо пробу. Приємного апетиту!