Товстолобик в сметані в духовці
Товстолобик в сметані в духовці – це ніжне і тане в роті страву, яке прикрасить ваш вечеря або обід і надовго позбавить від голоду. Риба хоч і ситна, але в той же час легка, за рахунок чого одну тушку запросто можуть з’їсти два людей. Виходячи з цього, рекомендуємо заздалегідь готувати з запасом!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Товстолобик – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана 20% – 150 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Товстолобика чистимо від лусочок, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі – промиваємо всередині і зовні, не забуваючи позбутися від темних стрічок.
Крок 2. Надрізаємо тушку і вставляємо часточки лимона без цедри), солимо.
Крок 3. Цибулю і моркву подрібнюємо і тушкуємо до м’якості, засмажку укладаємо в черевце товстолобика.
Крок 4. Обмазуємо заготівлю сметаною з усіх боків і поміщаємо в «човник» з фольги.
Крок 5. Запікаємо протягом 50-60 хвилин (залежно від розміру риби) при помірному нагріві. Приємного апетиту!