Товстолобик в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Товстолобик з картоплею в духовці

Товстолобик з картоплею в духовці – це комплексне страву, яким можна з легкістю нагодувати всю сім’ю корисним, ситний і дуже смачним обідом, після якого ви не відчуєте тяжкості в животі. Овочі прекрасно гармонують з рибкою і прянощами.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Картопля – 1-1,5 кг
  • Товстолобик – 1,5 кг
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.
  • Спеції для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У попередньо розмороженої риби відрізаємо голову, хвіст і плавники, позбавляємося від потрухів.

Крок 2. Надрізаємо, як показано на фото.

Крок 3. Посипаємо сіллю і втираємо солоні кристали у шкірку і м’якоть.

Крок 4. Після приправляємо спеціями для риби і морепродуктів.

Крок 5. Залишаємо товстолобика на півгодини для маринування.

Крок 6. Не гаючи часу, очищаємо овочі і обполіскуємо їх водою, ріжемо півкільцями середньої товщини.

Крок 7. Очищену картоплю розрізаємо навпіл.

Крок 8. Присмачую картопляну нарізку двома ложками соняшникової олії, сіллю і солодкою паприкою.

Крок 9. Плоску жароміцний посуд застеляємо фольгою і викладаємо половину цибулі, присипаємо пучкою солі і перцю.

Крок 10. На цибульну подушку поміщаємо рибу, в черевце викладаємо цибулю і морквину, збоку розкладаємо картоплю.

Крок 11. Закриваємо блюдо фольгою й запікаємо протягом 45 хвилин при 190-200 градусах, після фольгу знімаємо й тримаємо в духовці ще 15 хвилин.

Крок 12. Розподіляємо страву по тарілках і трапезуєм. Приємного апетиту!