Товстолобик з картоплею в духовці
Товстолобик з картоплею в духовці – це комплексне страву, яким можна з легкістю нагодувати всю сім’ю корисним, ситний і дуже смачним обідом, після якого ви не відчуєте тяжкості в животі. Овочі прекрасно гармонують з рибкою і прянощами.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Картопля – 1-1,5 кг
- Товстолобик – 1,5 кг
- Цибуля – 3-4 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Масло олію – 3-4 ст. л.
- Спеції для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У попередньо розмороженої риби відрізаємо голову, хвіст і плавники, позбавляємося від потрухів.
Крок 2. Надрізаємо, як показано на фото.
Крок 3. Посипаємо сіллю і втираємо солоні кристали у шкірку і м’якоть.
Крок 4. Після приправляємо спеціями для риби і морепродуктів.
Крок 5. Залишаємо товстолобика на півгодини для маринування.
Крок 6. Не гаючи часу, очищаємо овочі і обполіскуємо їх водою, ріжемо півкільцями середньої товщини.
Крок 7. Очищену картоплю розрізаємо навпіл.
Крок 8. Присмачую картопляну нарізку двома ложками соняшникової олії, сіллю і солодкою паприкою.
Крок 9. Плоску жароміцний посуд застеляємо фольгою і викладаємо половину цибулі, присипаємо пучкою солі і перцю.
Крок 10. На цибульну подушку поміщаємо рибу, в черевце викладаємо цибулю і морквину, збоку розкладаємо картоплю.
Крок 11. Закриваємо блюдо фольгою й запікаємо протягом 45 хвилин при 190-200 градусах, після фольгу знімаємо й тримаємо в духовці ще 15 хвилин.
Крок 12. Розподіляємо страву по тарілках і трапезуєм. Приємного апетиту!