Простий і дуже смачний трайфл з печивом
Малиновий трайфл з печивом – це саме той десерт, рецепт якого у вас будуть дізнаватися всі, хто тільки спробує це ласощі. Процес приготування нескладний, тому впорається навіть недосвідчений кулінар, а результатом ви будете задоволені на 100%!
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Печиво шоколадне – 200 гр.
- Вершки (не менше 33%) – 200 мл
- Малина (заморожена) – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
1. Готуємо малинову карамель. Заморожені ягоди перекладаємо в сотейник або каструлю з товстим дном, заливаємо 50 мл води і доводимо до кипіння.
2. Гарячу малину перетираємо через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок.
3. Сироп повертаємо в каструлю, засипаємо цукровим піском (50 грам).
4. Готуємо на вогні трохи менше середнього протягом 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
5. Отриману «карамель» переливаємо в окрему піалу і даємо трохи часу повністю остудитися при кімнатній температурі.
6. Будь шоколадне печиво подрібнюємо.
7. Вершки збиваємо до твердих піків і за хвилину до готовності засипаємо цукор, що залишився – ще раз гарненько перемішуємо.
8. В стаканчики викладаємо трохи вершкового крему (дно повинно бути повністю закрита).
9. Поливаємо малинової «карамеллю».
10. Викладаємо шар подрібненого печива, закриваємо кремом.
11. Далі, шар карамелі, печива, вершкового крему і знову карамель.
12. По верхівці водимо зубочисткою або шпажкою, роблячи кругові рухи, для «створення» біло-рожевого візерунка. Трайфлы прибираємо в холодильну камеру мінімум на 2 години для повної просочення. Приємного апетиту!