Дуже смачна тушкована капуста з м’ясом і томатною пастою
Приготувати тушковану капусту з м’ясом під силу навіть початківцям господиням. Процес готування простий і зрозумілий, при цьому блюдо виходить дуже смачним, ароматним і ситним. Це відмінний обід для всієї родини. В якості м’ясної компонента пропонуємо використовувати яловичину. Важливо, щоб м’ясо не було старим – в цьому випадку воно буде жорстким в готовому рагу. Як варіант, також відмінно підійде і свинина, і курка і індичка.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Капуста білокачанна – 700 гр.
М’ясо – 400 гр.
Морква – 1 шт. середнього розміру.
Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
томатна Паста – 1-2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Олія – для смаження.
Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. З качана білокачанної капусти, знімаємо верхні пошкоджені листя. Шаткуємо овоч тонкими смужками. Можна це робити звичайним ножем, але набагато зручніше використовувати спеціальний ніж з прорізом для шинкування.
2. Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
3. М’ясо обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон.
4. У товстостінній сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла без запаху і викладаємо в нього шматочки м’яса. Обсмажуємо їх при високій температурі плити до невеликого рум’янцю.
5. Потім висипаємо до м’яса натерту на тертці моркву і нарізану дрібними шматочками цибулю. Перемішуємо всі разом і тушкуємо п’ять-десять хвилин при середній температурі і періодичному помішуванні, поки морква не стане м’якою, а цибулю – прозорим.
6. Викладаємо в сковороду нашатковану капусту. Щоб вона займала менше місця в сковороді, попередньо варто обжати її руками. Слідом за капустою кладемо томатну пасту, а також сіль, чорний мелений перець за смаком і лаврове листя.
7. Перемішуємо всі разом і тушкуємо при закритій кришці до готовності капусти і м’якості м’яса. Орієнтовно на це піде сорок-сорок п’ять хвилин. Температуру плити підтримуємо мінімальної. Не забуваємо періодично перемішувати капустяну масу, щоб уникнути пригорання.
8. Готової капусті даємо настоятися після приготування. За п’ятнадцять-двадцять хвилин температура страви буде вже комфортною для вживання, а смак стане насиченим. При подачі можна посипати капусту свіжою зеленню – це додасть свіжий аромат і яскравий колір.
Приємного апетиту!