Як приготувати вареники з чорницею на пару?
Домашні вареники з ніжним і м’яким тестом можна приготувати на пару. Чорнична начинка додасть страві особливий смак і аромат. Оцініть простий і швидкий рецепт поживного ласощі.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Кефір – 200 мл
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- Чорниця – 1 склянка
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
1. Замішуємо щільне і гладке тісто з кефіру, борошна, солі і соди. Для цього старанно розминаємо продукти руками.
2. Далі розгортаємо продукт в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі кола. По центру кожного кладемо трохи промитих ягід і цукру.
3. З’єднуємо краї тіста і ліпимо акуратні вареники. Краї повинні щільно прилягати один до одного.
4. Викладаємо заготовки в пароварку і тримаємо їх там при киплячій воді близько 10 хвилин.
5. Гаряче частування з ягідною начинкою можна викладати на тарілку. Подавайте вареники до столу зі сметаною або джемом.