Вареники з чорницею – 7 рецептів з покроковими фото

Як приготувати вареники з чорницею на пару?

Домашні вареники з ніжним і м’яким тестом можна приготувати на пару. Чорнична начинка додасть страві особливий смак і аромат. Оцініть простий і швидкий рецепт поживного ласощі.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця – 1 склянка
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. Замішуємо щільне і гладке тісто з кефіру, борошна, солі і соди. Для цього старанно розминаємо продукти руками.

2. Далі розгортаємо продукт в тонкий пласт. Вирізаємо з нього невеликі кола. По центру кожного кладемо трохи промитих ягід і цукру.

3. З’єднуємо краї тіста і ліпимо акуратні вареники. Краї повинні щільно прилягати один до одного.

4. Викладаємо заготовки в пароварку і тримаємо їх там при киплячій воді близько 10 хвилин.

5. Гаряче частування з ягідною начинкою можна викладати на тарілку. Подавайте вареники до столу зі сметаною або джемом.