Вареники з чорницею – 7 рецептів з покроковими фото

Вареники з чорницею на молоці в домашніх умовах

Ситна ідея для вашого столу – ніжні вареники на молочному тесті з чорничної начинкою. Яскраве солодке страву можна подавати як десерт або до домашнього сніданку. Підходить для дитячого меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця заморожена – 1 склянка
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

1. Борошно просіваємо і з’єднуємо з содою і сіллю. В цю суху суміш розбиваємо куряче яйце.

2. Далі вливаємо молоко і починаємо замішувати продукти до утворення щільного і гладкого продукту.

3. Готове тісто розгортаємо в ковбаску. Її ділимо на невеликі рівні частини.

4. Кожен шматок тонко розкачуємо в форму кола. По центру розмішуєм ягоди з цукром. Кладемо трохи Начинки. Ліпимо вареники.

5. У великій каструлі кип’ятимо воду. Опускаємо в неї підготовлений продукт і варимо близько 5 хвилин.

6. Ароматні ягідні вареники можна подавати до столу зі сметаною. Готово!