Як самостійно приготувати полуничні вареники з тестом на кефірі?
Саме складне в приготуванні вареників – замісити тісто. Воно має бути еластичним, не липким і не тугим. На кефірі виходить відмінне тісто для вареників з полуницею. Обов’язково скористайтеся цим рецептом.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Кефір – 200 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Полуниця – 500 гр.
- Цукор – 100 гр.
Процес приготування:
1. У миску налийте кефір кімнатної температури, додайте одне яйце, всипте соду і сіль.
2. Далі порціями всипайте борошно і замішують тісто. Коли воно стане досить густим, переходите до ручного замісу. Сформуйте колобок з тіста і відкладіть її в сторону, поки будете займатися начинкою.
3. Полуницю промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
4. З тіста скачайте тонку ковбаску, наріжте її на шайби і тонко розкачайте їх. На кожен кружечок тіста викладіть трохи полуниці і посипте її цукром.
5. Краї тіста щільно скріпіть.
6. Варіть вареники в киплячій воді 5-7 хвилин. Коли вони спливуть, можна знімати каструлю з вогню і подавати на стіл вареники.
Приємного апетиту!