Вареники з полуницею – 7 рецептів з покроковими фото

Як самостійно приготувати полуничні вареники з тестом на кефірі?

Саме складне в приготуванні вареників – замісити тісто. Воно має бути еластичним, не липким і не тугим. На кефірі виходить відмінне тісто для вареників з полуницею. Обов’язково скористайтеся цим рецептом.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

1. У миску налийте кефір кімнатної температури, додайте одне яйце, всипте соду і сіль.

2. Далі порціями всипайте борошно і замішують тісто. Коли воно стане досить густим, переходите до ручного замісу. Сформуйте колобок з тіста і відкладіть її в сторону, поки будете займатися начинкою.

3. Полуницю промийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

4. З тіста скачайте тонку ковбаску, наріжте її на шайби і тонко розкачайте їх. На кожен кружечок тіста викладіть трохи полуниці і посипте її цукром.

5. Краї тіста щільно скріпіть.

6. Варіть вареники в киплячій воді 5-7 хвилин. Коли вони спливуть, можна знімати каструлю з вогню і подавати на стіл вареники.

Приємного апетиту!