Суп з яловичим легким
Суп з яловичим легким ви, швидше за все, раніше не пробували, і даремно! Гаряче блюдо виходить з цікавим і неповторним смаком. Ароматний суп сподобається багатьом. Навіть тим, хто всіляко заперечує вживання в їжу субпродуктів. Скористайтеся рецептом, впевнена, що ви залишитеся під враженням, а домочадці отримають весь спектр емоцій!
Час готування – 2 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Легке яловича – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Корінь петрушки – 300 гр.
- Корінь селери – 300 гр.
- Гречка – 100 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошком – 4 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 4-4,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичий субпродукт поділіть на шматки, і відріжте трахеї, плівки та хрящі. Яловиче легке занурте в ємність. Налийте води і вимочуйте, поки не вийде вся кров. Ретельно промийте заготовку.
Крок 2. Легке занурте в посуд, в якій плануєте варити. Налийте води, щоб покривала субпродукт і поставте на середню конфорку. Закип’ятіть, дайте покипіти 5-7 хвилин, вилийте рідину і повторіть дії. Зміна води потрібно для того, щоб вимити шкідливі компоненти.
Крок 3. Варіть 1,5-2 години, мінімізуйте нагрівання після закипання або переставте на дрібну конфорку. Не забувайте знімати шумівкою піну, яка утворилася.
Крок 4. Відсипте гречки, скільки потрібно, ретельно відсортувати від смітинок.
Крок 5. Гречану крупу промийте під краном, використовуючи сито. Дайте стекти зайвої рідини.
Крок 6. Очищену цибулину подрібніть і обсмажте на прогрітій сковороді з маслом.
Крок 7. З помаранчевого коренеплоду зніміть шкірку економкою, сполосніть і нарубаєте брусочками, відправте до цибулі, і обсмажуйте до м’якості.
Крок 8. Коріння петрушки і селери звільніть від шкірки, наріжте соломкою і відправте в бульйон. Я для зручності використовую економку для чищення овочів.
Крок 9. З картоплі зніміть шкірку овочечисткою. Нарубаєте досить великим квадратом. Перемістити в каструлю.
Крок 10. Потім закиньте промиту гречану крупу.
Крок 11. Надішліть зажарку в бульйон. Посоліть, насипте горошки перцю і лаврушку. Готуйте на маленькому нагріванні 20 хвилин.
Крок 12. Порційні тарілки наповніть гарячим ароматним частуванням.
Крок 13. Насолоджуйтеся легким зігріваючим стравою. Приємного апетиту!