Як відварити яловичий язик в бульйоні з гвоздикою
Як відварити яловичу мову в бульйоні з гвоздикою, ми поділилися у нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та порадуйте себе смачним та поживним делікатесом. Така мова вийде дуже апетитною та ароматною.
Час готування – 4 години
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Мова яловича – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Перець запашний горошок – 6 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо яловичу мову під водою і викладаємо в глибоку каструлю.
Крок 2. Заливаємо язик водою та залишаємо на 30 хвилин.
Крок 3. Потім воду зливаємо і вливаємо нову. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Після закипання обов’язково прибираємо всю пінку.
Крок 4 Продовжуємо варити субпродукт на слабкому вогні під кришкою близько 15 хвилин.
Крок 5. Далі язик дістаємо з каструлі і добре промиваємо під холодною водою.
Крок 6. Повертаємо мову в чисту каструлю.
Крок 7. Знову заливаємо водою та відварюємо до готовності.
Крок 8. На процес варіння піде 2-4 години. Точний час залежить від розміру субпродукту. Через півтори години обов’язково додаємо сіль та спеції. Бутони гвоздики зроблять наше частування приємнішим і ароматнішим.
Крок 9. Готовий язик витягаємо з каструлі та тримаємо кілька хвилин під холодною водою.
Крок 10. Після перепаду температури можна легко зняти шкіру.
Крок 11. Повністю очищаємо мову від шкірки і далі її можна нарізати.
Крок 12. Бульйон, що залишився, можна процідити і використовувати в приготування інших страв.
Крок 13. Ми розповіли, як відварити яловичу мову в бульйоні із гвоздикою. Беріть на замітку!