Яловичий язик відварений класичний – 8 рецептів приготування в каструлі з покроковими фото

Як відварити яловичий язик в бульйоні з гвоздикою

Як відварити яловичу мову в бульйоні з гвоздикою, ми поділилися у нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та порадуйте себе смачним та поживним делікатесом. Така мова вийде дуже апетитною та ароматною.

Час готування – 4 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Мова яловича – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яловичу мову під водою і викладаємо в глибоку каструлю.

Крок 2. Заливаємо язик водою та залишаємо на 30 хвилин.

Крок 3. Потім воду зливаємо і вливаємо нову. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Після закипання обов’язково прибираємо всю пінку.

Крок 4 Продовжуємо варити субпродукт на слабкому вогні під кришкою близько 15 хвилин.

Крок 5. Далі язик дістаємо з каструлі і добре промиваємо під холодною водою.

Крок 6. Повертаємо мову в чисту каструлю.

Крок 7. Знову заливаємо водою та відварюємо до готовності.

Крок 8. На процес варіння піде 2-4 години. Точний час залежить від розміру субпродукту. Через півтори години обов’язково додаємо сіль та спеції. Бутони гвоздики зроблять наше частування приємнішим і ароматнішим.

Крок 9. Готовий язик витягаємо з каструлі та тримаємо кілька хвилин під холодною водою.

Крок 10. Після перепаду температури можна легко зняти шкіру.

Крок 11. Повністю очищаємо мову від шкірки і далі її можна нарізати.

Крок 12. Бульйон, що залишився, можна процідити і використовувати в приготування інших страв.

Крок 13. Ми розповіли, як відварити яловичу мову в бульйоні із гвоздикою. Беріть на замітку!