Яловичина тушкована – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як смачно загасити яловичину з цибулею і морквою?

Ніжне і м’яке м’ясо з солодкими нотками моркви. Підлива виходить не тільки неймовірно смачною, але ще і дуже красивою. Приготування такої страви виходить досить довгим, адже для того, щоб яловичина гарненько потушилась, має пройти багато часу, однак сам рецепт освоюється легко.

Час готування: 2 ч.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Паприка мелена – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину промиваємо та нарізаємо досить великими шматками.

2. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо м’ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.

3. На сковороду наливаємо воду так, щоб вона повністю покривала яловичину. Додаємо лавровий лист і паприку і тушкуємо м’ясо на слабкому вогні протягом години, періодично доливаючи воду.

4. Очищаємо цибулю з морквою, моркву нарізаємо невеликими брусочками.

5. Додаємо овочі до яловичині і тушкуємо страву ще годину.

6. Розводимо борошно з томатною пастою в невеликій кількості води і відправляємо суміш на сковороду до м’яса приблизно за 10 хвилин до готовності. Солимо і перчимо страву за смаком.

7. Блюдо повинне вийти ніжним і м’яким, а соус – густим і насиченим. Приємного апетиту!