Як смачно загасити яловичину з цибулею і морквою?
Ніжне і м’яке м’ясо з солодкими нотками моркви. Підлива виходить не тільки неймовірно смачною, але ще і дуже красивою. Приготування такої страви виходить досить довгим, адже для того, щоб яловичина гарненько потушилась, має пройти багато часу, однак сам рецепт освоюється легко.
Час готування: 2 ч.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Яловичина – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло соняшникове – 30 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Паприка мелена – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Яловичину промиваємо та нарізаємо досить великими шматками.
2. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо м’ясо на сильному вогні до золотистої скоринки.
3. На сковороду наливаємо воду так, щоб вона повністю покривала яловичину. Додаємо лавровий лист і паприку і тушкуємо м’ясо на слабкому вогні протягом години, періодично доливаючи воду.
4. Очищаємо цибулю з морквою, моркву нарізаємо невеликими брусочками.
5. Додаємо овочі до яловичині і тушкуємо страву ще годину.
6. Розводимо борошно з томатною пастою в невеликій кількості води і відправляємо суміш на сковороду до м’яса приблизно за 10 хвилин до готовності. Солимо і перчимо страву за смаком.
7. Блюдо повинне вийти ніжним і м’яким, а соус – густим і насиченим. Приємного апетиту!