Як приготувати тушковану яловичину в мультиварці?
Приготована в мультиварці тушкована яловичина виходить соковитою і апетитними, а головне, що вона точно не пригорить до сковороді і не буде занадто жорсткою. Рецепт дуже простий і не зажадає від вас багато зусиль.
Час приготування: 2 год 45 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Яловичина – 1000 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кінза сушена – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Яловичину промиваємо і ретельно обсушуємо.
2. Ріжемо м’ясо на шматочки, видаляючи все зайве.
3. Заливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, вибираємо режим «Смаження» і поміщаємо в неї шматочки яловичини. Помішуючи, готуємо м’ясо близько 10 хвилин. Потім зливаємо утворену рідину і злегка споліскуємо яловичину водою.
4. Поміщаємо м’ясо назад в каструлю і заливаємо її водою. Додаємо кінзу, сіль і перець. Перемішуємо і вибираємо режим «Гасіння» на 2 з половиною години.
5. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.
6. Морква також очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
7. За півгодини до кінця програми додаємо до яловичині цибулю з морквою. Ретельно все перемішуємо і залишаємо тушкуватися страва.
8. Подаємо готову яловичину з гарніром на вибір. Приємного апетиту!