Яловичина тушкована – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати тушковану яловичину в мультиварці?

Приготована в мультиварці тушкована яловичина виходить соковитою і апетитними, а головне, що вона точно не пригорить до сковороді і не буде занадто жорсткою. Рецепт дуже простий і не зажадає від вас багато зусиль.

Час приготування: 2 год 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Яловичина – 1000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кінза сушена – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину промиваємо і ретельно обсушуємо.

2. Ріжемо м’ясо на шматочки, видаляючи все зайве.

3. Заливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, вибираємо режим «Смаження» і поміщаємо в неї шматочки яловичини. Помішуючи, готуємо м’ясо близько 10 хвилин. Потім зливаємо утворену рідину і злегка споліскуємо яловичину водою.

4. Поміщаємо м’ясо назад в каструлю і заливаємо її водою. Додаємо кінзу, сіль і перець. Перемішуємо і вибираємо режим «Гасіння» на 2 з половиною години.

5. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

6. Морква також очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.

7. За півгодини до кінця програми додаємо до яловичині цибулю з морквою. Ретельно все перемішуємо і залишаємо тушкуватися страва.

8. Подаємо готову яловичину з гарніром на вибір. Приємного апетиту!