Юшка з голови і хвоста форелі – 5 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Навариста юшка з голови і хвоста форелі з вершками

Юшка з лососевими рибами і вершками називається фінської і є одним з найпопулярніших страв з риби в світі. Суп за таким рецептом виходить ароматним, ситний і дуже смачним, при цьому залишаючись низькокалорійним.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Форель (голова і хвіст) – 1200 гр.
  • Форель (спина) – 100 гр.
  • Морква – 160 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 600 гр.
  • Вода – 3 л
  • Вершки 20% – 400 гр.
  • Масло пісне – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі потрібні для юшки продукти.

2. Відокремлюємо м’якоть форелі від шкіри і кісток. Нарізаємо кубиками середнього розміру і прикриваємо харчовою плівкою.

3. Наливаємо в каструлю холодну воду і викладаємо в неї кістки, хвіст і голову. Бульйон залишаємо варитися на слабкому вогні близько 25 хвилин.

4. Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками. Також чистимо моркву і нарізаємо шматочками побільше. Обсмажуємо цибулю з морквою до трохи золотистого кольору цибулі.

5. Викладаємо з каструлі рибу і проціджуємо бульйон. Перекладаємо в нього моркву з цибулею і залишаємо закипати.

6. Очищаємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Варимо картоплю близько 15 хвилин, а потім подрібнюємо приблизно половину пюре, щоб суп загус.

7. До готового картоплі додаємо філе форелі і варимо не більше 4 хвилин.

8. Вливаємо в суп вершки, перемішуємо і додаємо перець з сіллю за смаком.

9. Доводимо вуха до кипіння в останній раз, додаємо дрібно нарізану зелень і вимикаємо плиту.

10. Перед подачею накриваємо суп кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.

11. Розливаємо вуха по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!