Навариста юшка з голови і хвоста форелі з вершками
Юшка з лососевими рибами і вершками називається фінської і є одним з найпопулярніших страв з риби в світі. Суп за таким рецептом виходить ароматним, ситний і дуже смачним, при цьому залишаючись низькокалорійним.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Форель (голова і хвіст) – 1200 гр.
- Форель (спина) – 100 гр.
- Морква – 160 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 600 гр.
- Вода – 3 л
- Вершки 20% – 400 гр.
- Масло пісне – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі потрібні для юшки продукти.
2. Відокремлюємо м’якоть форелі від шкіри і кісток. Нарізаємо кубиками середнього розміру і прикриваємо харчовою плівкою.
3. Наливаємо в каструлю холодну воду і викладаємо в неї кістки, хвіст і голову. Бульйон залишаємо варитися на слабкому вогні близько 25 хвилин.
4. Очищаємо цибулю та нарізаємо дрібними шматочками. Також чистимо моркву і нарізаємо шматочками побільше. Обсмажуємо цибулю з морквою до трохи золотистого кольору цибулі.
5. Викладаємо з каструлі рибу і проціджуємо бульйон. Перекладаємо в нього моркву з цибулею і залишаємо закипати.
6. Очищаємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Варимо картоплю близько 15 хвилин, а потім подрібнюємо приблизно половину пюре, щоб суп загус.
7. До готового картоплі додаємо філе форелі і варимо не більше 4 хвилин.
8. Вливаємо в суп вершки, перемішуємо і додаємо перець з сіллю за смаком.
9. Доводимо вуха до кипіння в останній раз, додаємо дрібно нарізану зелень і вимикаємо плиту.
10. Перед подачею накриваємо суп кришкою і даємо настоятися хвилин 10-15.
11. Розливаємо вуха по тарілках і подаємо. Приємного апетиту!