Юшка з пшона – 6 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати смачну юшку з голови сьомги з пшоном?

Не люблю викидати продукти, тому намагаюся використовувати їх по максимуму. Наприклад, коли я купую червону рибу, то відразу відділяю голову і готую з неї смачну юшку. До речі, кажуть, що справжня вуха виходить тільки з риб’ячих голів.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Кількість порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Голова сьомги – 2 шт.
  • Пшоно – 0,5 склянки
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Голови риби промийте, покладіть в каструлю і залийте водою так, щоб каструля була повна, але при кипінні не заливала плиту. Залишаємо варитися до готовності м’яса.

2. Відразу підготуємо спеції для майбутньої юшки. В якості приправи можете брати ваші улюблені добавки. У мене це імбир, суха аджика і традиційні кардамон, лавровий лист і перець горошком. Ви можете додати класичні спеції або ж просто посолити і поперчити бульйон.

3. При варінні риби утворюється піна. Її знімаємо шумівкою. Зараз бульйон можемо посолити і накрити кришкою, відразу збавивши до мінімуму вогонь. Так риба буде готова через 15-20 хвилин.

4. Тепер займемося іншими інгредієнтами. Чистимо цибулю, моркву і картоплю.

5. Дрібно нарізаємо цибулю, картоплю ріжемо у формі кубиків, а морква – у вигляді брусочків.

6. Переходимо до пшона. Крупу промиваємо і залишаємо в ситечку на тарілці, щоб вода стеклась.

7. Виймаємо рибу з готового бульйону і замість неї кладемо нарізані овочі і пшоно.

8. Варимо також 15-20 хвилин.

9. Через зазначений час юшка готова! М’ясо риби додаємо в кожну тарілку порційно і насолоджуємося цією юшкою!