Заварний крем з молока і масла для торта в домашніх умовах
Заварний крем з молока і вершкового масла простий у приготуванні. Справляться навіть новачки, якщо не порушувати основні правила процесу. Готовий продукт можна використовувати для обмазування домашніх тортів.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Яйце – 5 шт.
- Цукор – 1,5 склянки
- Масло вершкове – 250 гр.
- Молоко – 500 мл
- Борошно – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Жовтки відділяємо від білків. Останні нам не знадобляться, тому в зручній глибокої посуді тільки жовтки розтираємо з цукром.
2. До жовтків додаємо борошно, ванілін і збиваємо до пишної маси. Поступово вливаємо молоко, продовжуємо збивати.
3. Ставимо масу на середній вогонь і варимо, помішуючи, до закипання. Повинен вийти густий заварний крем. Знімаємо з плити.
4. Окремо збиваємо розм’якшене вершкове масло, а потім повільно занурюємо його в гарячий крем. Ретельно розмішуємо.
5. Крем буде повністю готовий, після того як охолоне до кімнатної температури. Можна використовувати за призначенням!