Заварний крем для торта класичний – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Заварний крем з молока і масла для торта в домашніх умовах

Заварний крем з молока і вершкового масла простий у приготуванні. Справляться навіть новачки, якщо не порушувати основні правила процесу. Готовий продукт можна використовувати для обмазування домашніх тортів.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Ванілін – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Жовтки відділяємо від білків. Останні нам не знадобляться, тому в зручній глибокої посуді тільки жовтки розтираємо з цукром.

2. До жовтків додаємо борошно, ванілін і збиваємо до пишної маси. Поступово вливаємо молоко, продовжуємо збивати.

3. Ставимо масу на середній вогонь і варимо, помішуючи, до закипання. Повинен вийти густий заварний крем. Знімаємо з плити.

4. Окремо збиваємо розм’якшене вершкове масло, а потім повільно занурюємо його в гарячий крем. Ретельно розмішуємо.

5. Крем буде повністю готовий, після того як охолоне до кімнатної температури. Можна використовувати за призначенням!