Заморожений зелений лук у формочках на зиму
Формочки для заморожування мають малий об’єм і заморожувати в них нарізку лука недоцільно, краще це зробити у вигляді цибульного соусу. У цьому рецепті вам пропонується подрібнити зелену цибулю з додаванням кропу, часнику і петрушки, а заправити соус рослинним маслом з медом. Така заготівля зеленого цибулі відмінно підійде до будь-яких страв або овочевим салатам.
Час приготування: 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Пір’я зеленої цибулі – 80 гр.
- Кріп – 40 гр.
- Петрушка – 40 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Пір’я зеленої цибулі і петрушку з кропом обполоснути холодною водою і обсушити серветкою. Цибулю нарізати невеликими шматочками.
Крок 2. Так само нарізати петрушку з кропом.
Крок 3. Нарізку зелені перекласти в чашу блендера і додати дрібно нарубані зубки часнику.
Крок 4. Потім додати в чашу вказане в рецепті кількість соку лимона, меду, олії, солі і чорного перцю.
Крок 5. На великій швидкості подрібнити ці інгредієнти в однорідну масу.
Крок 6. Приготовану зелену масу розкласти по формочках для льоду і заморозити в морозилці.
Крок 7. Через пару годин заморожений зелений лук вийняти з формочок, компактно викласти в зіп-пакети і помістити в морозилку на зберігання до зими. Вдалих і смачних заготовок!