Зелена цибуля в морозилці на зиму – 4 рецепту, як заморозити зелений лук правильно з покроковими фото

Заморожений зелений лук у формочках на зиму

Формочки для заморожування мають малий об’єм і заморожувати в них нарізку лука недоцільно, краще це зробити у вигляді цибульного соусу. У цьому рецепті вам пропонується подрібнити зелену цибулю з додаванням кропу, часнику і петрушки, а заправити соус рослинним маслом з медом. Така заготівля зеленого цибулі відмінно підійде до будь-яких страв або овочевим салатам.

Час приготування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Пір’я зеленої цибулі – 80 гр.
  • Кріп – 40 гр.
  • Петрушка – 40 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Пір’я зеленої цибулі і петрушку з кропом обполоснути холодною водою і обсушити серветкою. Цибулю нарізати невеликими шматочками.

Крок 2. Так само нарізати петрушку з кропом.

Крок 3. Нарізку зелені перекласти в чашу блендера і додати дрібно нарубані зубки часнику.

Крок 4. Потім додати в чашу вказане в рецепті кількість соку лимона, меду, олії, солі і чорного перцю.

Крок 5. На великій швидкості подрібнити ці інгредієнти в однорідну масу.

Крок 6. Приготовану зелену масу розкласти по формочках для льоду і заморозити в морозилці.

Крок 7. Через пару годин заморожений зелений лук вийняти з формочок, компактно викласти в зіп-пакети і помістити в морозилку на зберігання до зими. Вдалих і смачних заготовок!