Покроковий рецепт приготування балика з коропа
В’ялена риба є оригінальним частуванням, з нею будь-який стіл буде виглядати урочисто і пишно. Короп – досить крупна риба з великими кістками, вона підходить для приготування домашнього балика. Як правильно зробити таку закуску, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Час готування: 3 тижні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10-15.
Інгредієнти:
- Короп – 5 кг
- Сіль велика – 1,5 кг
- Цукор – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Тушку карпа очистити від луски, видаліть нутрощі, добре помийте.
2. Далі відокремте філе від кісток.
3. Наріжте філе шматками по 5-6 сантиметрів шириною.
4. Одну половину солі змішайте з цукром. На дно ємності всипте сіль викладіть філе коропа шарами, щедро просипаючи сумішшю солі і цукру. Зверху засипте рибу сіллю, встановіть гніт і помістіть в холодильник на 3-5 днів.
5. Після засолювання філе необхідно вимочити у холодній воді протягом 7-8 годин, міняйте воду кожні 1,5-2 години. Потім рибу просушіть і кожен шматок обмотайте шпагатом, щоб він тримав форму. Підвісьте філе в прохолодному місці на кілька днів.
6. Після цього знову приберіть коропа під гніт на кілька днів і потім знову підвісити в прохолодному місці, але вже на пару тижнів. За цей час балик дійде до потрібної кондиції і буде готовий до вживання.
Приємного апетиту!