Простий і смачний рецепт бісквітного рулету з варенням в духовці
Дуже корисно мати в запасі кілька швидких і простих рецептів домашніх десертів. До такої випічці можна віднести бісквітні рулети з різною начинкою, наприклад, з ароматним варенням.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
- Варення – 4 ст. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Процес приготування:
1. Для приготування тіста яйця повинні бути дуже холодними. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіяти через дрібне сито. Жовтки відокремте від білків. В окремій мисці збийте жовтки з цукром, введіть борошно, не припиняючи збивати. У вас повинна вийти однорідна маса.
2. Охолоджені білки збийте в скляній, керамічній або емальованої ємності до утворення стійких піків.
3. Акуратно введіть білкову масу в тісто і повільними круговими рухами перемішайте. Прямокутну форму для запікання застелити пергаментним папером, змазаним вершковим маслом. Розподіліть тісто по формі. Випікайте основу для рулету в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
4. Готовий бісквіт викладіть на чистий рушник, рівномірно змастіть його обраним варенням, відступаючи від краю 1,5-2 сантиметри.
5. За допомогою рушника згорніть рулет, дочекайтеся поки він повністю охолоне, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного апетиту!