Ескалоп з картоплею
Ескалоп з картоплею виглядає по-святковому. Блюдо виходить ситним і простим у виконанні. М’ясо виходить соковитим і ніжним. З таким частуванням будь-яка подія перетворюється на свято. З приготуванням ескалопи впорається кожна господиня. Частування виглядає привабливим і зі смаком.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свиняча корейка – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Картопля – 400 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. М’ясо промиваємо. Обсушивши, нарізаємо не товщі 2-х сантиметрів. Добре промиваємо картоплю. Краще використовувати молоду, або ґрунтовно промивати плоди твердою щіткою. Включаємо розігрів духовки на 200 градусів.
Крок 2. Змішуємо сметану з соєвим соусом і перчимо. Присмачую столовою ложкою оливкової олії. Розмішуємо.
Крок 3. Промазуємо соусом з двох сторін, попередньо відбите м’ясо. Якщо не розм’якшити волокна, то ескалоп буде жорстким. Для цього не обов’язково використовувати молоток, можна взяти прилад для відбивання м’яса (тендерайзер) або застосувати ніж. Залишаємо маринуватися.
Крок 4. Картоплю ріжемо п’ятаками. Просочуємо оливковою олією і солимо.
Крок 5. На застелений фольгою противень кладемо просочене м’ясо і картоплю. Запечатуємо фольгою й запікаємо півгодини. Після чого знімаємо фольгу і підрум’янюємо ще 20 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, проколів ножем або виделкою.
Крок 6. Сервіруємо частування. Прикрашаємо запашними травами на свій розсуд. Приємного апетиту!