Вівсяно-гарбузова каша
Вівсяно-гарбузова каша має не тільки яскравим кольором, але і смаком. Я готую каші рідко, але ця підкорила мене і моїх домочадців. Оригінальне блюдо готують з доступних інгредієнтів, які можна знайти в кожному супермаркеті. Але я все-таки рекомендую вибирати сезонний овоч, він має насичений смак і колір, що сприятливо впливає на кінцевий результат.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Склад:
- Гарбуз очищена – 150 гр.
- Пластівці геркулеса – 1 склянка
- Молоко – 500 мл
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – щіпка.
- Мед – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготовлену гарбуз нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше приготується гарбуз. Викладіть в сітку для варіння на пару. Закрийте кришку. На табло натисніть «Варка на пару». Запустіть процес, натиснувши кнопку «Старт». Запускається таймер на 20 хвилин.
Крок 2. Приготований овоч розімніть або пробийте занурювальним електроприладом.
Крок 3. Борти і дно мультиварки промажте маслом. Всипте геркулес, посоліть, додайте цукор і перекладіть гарбузове пюре.
Крок 4. Вилийте молоко і воду. Закрийте кришку. На табло натисніть «Мультиповар», 100 градусів або «Каша». Час – 25 хвилин. Запустіть процес, натиснувши кнопку «Старт».
Крок 5. Як тільки пролунає звуковий сигнал. Натисніть кнопку «Стоп» і відкрийте кришку.
Крок 6. Тарілки наповніть густий молочною кашею, здобріть медом, кличте домашніх снідати і приступайте до трапези. Для любителів горіхів і сухофруктів запропонуйте улюблені компоненти. Свіжі ягоди теж відмінно підійдуть. Приємного апетиту!