Як смачно запекти гнізда з макаронів з фаршем і вершками?
З курячого фаршу формуються кульки і їм начинюються гнізда. Все заливається соусом з вершків, цибулі і борошна. Блюдо випікається під фольгою близько 40 хвилин. За 15 хвилин до готовності макарони з фаршем посипаються сиром.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гнізда з макаронів – 10 шт.
- Фарш курячий – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 10% – 125 мл
- Майонез – 1 ст. л.
- Сир твердий – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо чайну ложку вершкового масла й обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Половину відкладаємо, так як вона піде у фарш.
2. Тепер додаємо в сковороду борошно і ретельно все перемішуємо. Перемикаємо на маленький вогонь і вливаємо вершки. Перемішуємо лопаткою, поки не вийде однорідна маса. Також вливаємо невелику кількість води і солимо за смаком. Даємо соусу прогрітися і знімаємо з вогню, не доводячи до кипіння.
3. В окрему ємність викладаємо курячий фарш (можна також використовувати індичий), додаємо до нього смажену цибулю, майонез, сіль з перцем за смаком і ретельно все перемішуємо.
4. Гнізда з макаронів викладаємо у форму для запікання і начиняє їх фаршем. Тепер заливаємо все соусом з вершків і накриваємо фольгою. Зверху прорізаємо 3 невеликі дірочки, через які буде виходити пар.
5. Розігріваємо духовку до 220оС і відправляємо туди форму на 25 хвилин.
6. Через це час знімаємо фольгу і посипаємо гнізда з фаршем натертим на тертці твердим сиром. Ставимо назад в духовку ще на 15-20 хвилин, щоб сир запікся. Фольгою вже не накриваємо.
7. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!