Гнізда з макаронів з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Як смачно запекти гнізда з макаронів з фаршем і вершками?

З курячого фаршу формуються кульки і їм начинюються гнізда. Все заливається соусом з вершків, цибулі і борошна. Блюдо випікається під фольгою близько 40 хвилин. За 15 хвилин до готовності макарони з фаршем посипаються сиром.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 10 шт.
  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 10% – 125 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо чайну ложку вершкового масла й обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Половину відкладаємо, так як вона піде у фарш.

2. Тепер додаємо в сковороду борошно і ретельно все перемішуємо. Перемикаємо на маленький вогонь і вливаємо вершки. Перемішуємо лопаткою, поки не вийде однорідна маса. Також вливаємо невелику кількість води і солимо за смаком. Даємо соусу прогрітися і знімаємо з вогню, не доводячи до кипіння.

3. В окрему ємність викладаємо курячий фарш (можна також використовувати індичий), додаємо до нього смажену цибулю, майонез, сіль з перцем за смаком і ретельно все перемішуємо.

4. Гнізда з макаронів викладаємо у форму для запікання і начиняє їх фаршем. Тепер заливаємо все соусом з вершків і накриваємо фольгою. Зверху прорізаємо 3 невеликі дірочки, через які буде виходити пар.

5. Розігріваємо духовку до 220оС і відправляємо туди форму на 25 хвилин.

6. Через це час знімаємо фольгу і посипаємо гнізда з фаршем натертим на тертці твердим сиром. Ставимо назад в духовку ще на 15-20 хвилин, щоб сир запікся. Фольгою вже не накриваємо.

7. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!