Гнізда з макаронів з фаршем в духовці – 7 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт макаронних гнізд з фаршем і грибами в духовці

Печериці обсмажуються разом з цибулею на сковороді. Гнізда начинюються фаршем з яловичини і свинини і зверху на них кладуть обсмажені гриби. Потім все заливається соусом зі сметани з водою і випікається 40 хвилин. Готову страву посипається зверху зеленню і сиром.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Гнізда з макаронів – 12 шт.
  • Фарш – 400 гр.
  • Печериці – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сир пармезан – 2 ст. л.
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. В окрему ємність викладаємо фарш з яловичини і свинини. Одну цибулину чистимо, дрібно нарізаємо і відправляємо до фаршу. Також додаємо 50 мл холодної води і манну крупу. Все ретельно перемішуємо і даємо постояти близько 20 хвилин, щоб манка розбухла.

2. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому 2 дрібно нарізані цибулини до прозорості.

3. Печериці ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в сковороду з цибулею. Додаємо сіль з перцем по смаку, перемішуємо і смажимо 10-15 хвилин.

4. У форму для запікання викладаємо гнізда з макаронів.

5. З готового фаршу ліпимо невеликі кульки і кладемо зверху на гнізда. Слідом рівномірно викладаємо обсмажені гриби з цибулею.

6. В окремій ємності сметану розводимо в 200 мл гарячої води, солимо, перчимо і заливаємо отриманою сумішшю макарони. Вони повинні бути покриті рідиною приблизно на половину.

7. Накриваємо форму фольгою і відправляємо її в духовку на 30-40 хвилин при 180оС.

8. Через це час знімаємо з форми фольгу, посипаємо натертим на тертці пармезаном і дрібно січеною зеленню. Відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.

9. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!