Простий і смачний рецепт макаронних гнізд з фаршем і грибами в духовці
Печериці обсмажуються разом з цибулею на сковороді. Гнізда начинюються фаршем з яловичини і свинини і зверху на них кладуть обсмажені гриби. Потім все заливається соусом зі сметани з водою і випікається 40 хвилин. Готову страву посипається зверху зеленню і сиром.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гнізда з макаронів – 12 шт.
- Фарш – 400 гр.
- Печериці – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Сир пармезан – 2 ст. л.
- Крупа манна – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. В окрему ємність викладаємо фарш з яловичини і свинини. Одну цибулину чистимо, дрібно нарізаємо і відправляємо до фаршу. Також додаємо 50 мл холодної води і манну крупу. Все ретельно перемішуємо і даємо постояти близько 20 хвилин, щоб манка розбухла.
2. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому 2 дрібно нарізані цибулини до прозорості.
3. Печериці ретельно промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в сковороду з цибулею. Додаємо сіль з перцем по смаку, перемішуємо і смажимо 10-15 хвилин.
4. У форму для запікання викладаємо гнізда з макаронів.
5. З готового фаршу ліпимо невеликі кульки і кладемо зверху на гнізда. Слідом рівномірно викладаємо обсмажені гриби з цибулею.
6. В окремій ємності сметану розводимо в 200 мл гарячої води, солимо, перчимо і заливаємо отриманою сумішшю макарони. Вони повинні бути покриті рідиною приблизно на половину.
7. Накриваємо форму фольгою і відправляємо її в духовку на 30-40 хвилин при 180оС.
8. Через це час знімаємо з форми фольгу, посипаємо натертим на тертці пармезаном і дрібно січеною зеленню. Відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.
9. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!