Макаронні гнізда з фаршем і помідорами в духовці
На сковороді обсмажується моркву, цибулю, помідори і фарш. В цей час відварюються гнізда і потім вони переходять у форму для запікання. Далі вони начинюються фаршем з овочами. Все заливається соусом з томатного соусу, вершків і посипається сиром.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гнізда з макаронів – 12 шт.
- Фарш – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Вершки 10% – 100 мл
- Соус томатний – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому овочі до м’якого стану.
2. Далі додаємо в сковороду фарш, 2 столові ложки томатного соусу, сіль з перцем за смаком і добре перемішуємо.
3. Помідор ошпарюємо окропом і знімаємо з нього шкірку. Нарізаємо його невеликим кубиком і закидаємо в сковороду з фаршем, цибулею та морквою. Тушкуємо на середньому вогні близько 10 хвилин до повної готовності фаршу.
4. В окремій ємності збиваємо вершки і столову ложку томатного соусу. Наш соус готовий.
5. Твердий сир натираємо на середній тертці.
6. Тепер відварюємо макарони. Час залежить від вказівок на упаковці.
7. Зварені гнізда акуратно перекладаємо у форму для запікання і викладаємо поверх кожного обсмажений фарш з овочами. Заливаємо все отриманому соусом і посипаємо зверху натертим твердим сиром. Духовку розігріваємо до 180оС і ставимо в неї форму на 20 хвилин.
8. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!