При готуванні такого річкового жителя, як карась в духовій шафі, риба виходить максимально соковитою і ніжною, завдяки томління у власному соку. А при додаванні овочів, свіжої зелені або лимона – страва збагачується додатковими смаками і ароматами. Процес приготування карася дуже простий і досить швидкий, господині потрібно лише підготувати рибу до запіканню, всю іншу роботу пічка зробить сама і корисний обід вам забезпечений!
Карась, запечений у фользі в духовці
Смаження карася в сковороді – це не найприємніша процедура, так як риба може згоріти, а всередині не приготуватися, бризки масла летять в різні сторони, однак, всього цього можна уникнути, обернувши рибку у фольгу і відправити в духову шафу в поєднанні зі сметанним соусом і цитрусом.
Інгредієнти на
2 порц.
- Карась 1 шт.
- Сметана 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Лимон ½ шт.
- Приправа для риби 2 ч. л.
Процес приготування:
- Як смачно запекти карася в духовці? Готуємо продукти за списком: рибу потрошимо, зрізаємо плавники і з двох сторін робимо досить глибокі надрізи за допомогою гострого ножа.
- Для змазування карася, в глибокій піалі змішуємо сметану з сіллю, соком, видавленим з половинки лимона і приправами.
- Промиту після отримання тушку насухо витираємо і щедро поливаємо соусом.
- Старанно натираємо рибку сметаною, щоб сіль і спеції потрапили у всі надрізи.
- Укладаємо заготовку на фольгу і щільно загортаємо, виключаючи протікання соку.
- Укладаємо конверт з фольги на деко і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Після закінчення часу, «упаковку» надрізаємо і підрум’янюємо карася протягом 5-10 хвилин. Приємного апетиту!
